23948sdkhjf

Hulrumsisolering – en simpel og billig måde at efterisolere boligen på

Det er blevet populært som aldrig før at efterisolere sin bolig. Det skyldes, at der i en tid med høje energipriser kan være rigtig meget at hente ved at sørge for, at boligen har den mest optimale isolering.

Mange danske boliger er ikke isoleret ordenligt, og når boligen mangler isolering i bl.a. væggene, vil en stor del af den dyre varme forsvinde direkte ud af huset. Derfor er et dårligt isoleret hus dyrt at opvarme, og derfor kan du komme til at spare mange penge på varmeregningen, hvis du efterisolerer din bolig med moderne og effektive isoleringsmaterialer.

I mange huse vil især en hulrumsisolering være relevant at kigge på. Det skyldes, at ældre huse enten ikke har nogen hulrumsisolering, eller at den eksisterende hulrumsisolering er mangelfuld eller faldet sammen gennem årene.

Derfor kan isolering af hulrum også være en god investering i netop din bolig, hvis du mistænker eller ved, at isoleringen i ydervæggenes hulrum er mangelfuld.

Hvordan ved du, om din bolig mangler hulrumsisolering?

Det er svært at kigge ind i væggene for at se, om hulrummet mellem indervæg og ydervæg mangler isolering. Heldigvis er der andre måde, hvorpå du selv kan få en idé om, hvordan det står til med isoleringen i dine hulrum.

Du kan først og fremmest prøve at kigge på din varmregning og se, om den er væsentligt højere end varmeregninger i tilsvarende huse med samme opvarmningsform som dig.

Et andet tydeligt bevis for, at du mangler hulrumsisolering, er, at der kommer træk og kulde fra dine vægge. Hvis du lægger en hånd på indersiden af en ydervæg, kan du mærke, om den føles kold. Hvis vægge føles kold, er det et tegn på, at hulrummet bag væggen er tomt, så kulde kan vandre igennem.  

Hvis du stadig er i tvivl, kan du også altid kontakte et isoleringsfirma, som i mange tilfælde vil tilbyde et gratis isoleringstjek af dine hulrum.

Hvordan foregår en hulrumsisolering?

En hulrumsisolering er en simpel og derved også billig måde at efterisolere en bolig på. Det skyldes, at isoleringen kan blæses direkte ind i hulrummet i løbet af kort tid. Der skal bare bores et lille hul i væggen, hvorefter isoleringen i form af eksempelvis granulat kan blæse ud i hele hulrummet.

Derfor starter priserne for en hulrumsisolering fra 99 kr. pr. m2, hvilket bliver til cirka 20.000 kr. for et hus med 200 m2 væg. Det er penge, som hurtigt kan tjene sig ind igen gennem en lavere varmeregning.

Send til en kollega

0.032