23948sdkhjf

Spis vegansk på Vesterbro

Veganisme er en voksende trend, der, til nogens glæde og andres irritation, er kommet for at blive.

Og byens hippe kvarter, Vesterbro, er om noget en bydel, der følger med tiden. Her kan du ikke blot finde masser af specialforretninger, et levende by- og bodegaliv i weekenderne, smarte gallerier og natklubber og mere, men også spændende kødfri alternativer, der smager, så grøntsagsenglene synger.

I løbet af de sidste par år er der nemlig dukket mange forskellige spisesteder op, der enten er helt veganske eller tilbyder vegan options i menuen. Og der er faktisk en del lækre steder at vælge imellem, hvad enten du er til asiatisk mad, grøntsagsbuffet, burger eller lækre veganske salater lavet af friske, økologiske grøntsager. Så, næste gang sulten melder sig, og du gerne vil spise sundt, er det bare at tage toget til Hovedbanen og finde et bord i en af restauranterne i det gamle arbejderklassekvarter.

Lækker vegansk salat eller stor grønsagsbuffet med dagens ret
Får du f.eks. lyst til en hurtig og sund snack, kan du gå hen til Mad & Kaffe på Sønder Boulevard og bestille en lækker, frisk salat, der er spækket med økologisk grønt og dressing. Det lille sted er hyggeligt og samler de lokale vesterbroere, der, udover at bestille mad fra Mad & Kaffes nøje sammensatte menu, også nyder en kop kaffe brygget på økologiske espressobønner fra Copenhagen Coffee Lab. Hvis solen skinner, kan man nyde maden udendørs på den grønne og livlige Sønder Boulevard eller lade op til en shoppingtur på Fisketorvet, der ligger bare en lille gåtur væk.

Kan du til gengæld lide salat i overmål, så kom forbi det charmerende foretagende Madglad i Eskildsgade, der hver dag byder på en dagens ret med tilhørende grønsagsbuffet. Hovedretterne plejer som regel at være med kød, men der er vegetariske og veganske options og masser af frisk grønt og brød i buffeten, så ingen kommer sulten ud fra det hyggelige spisested, der både samler de lokale og madturisterne.

Vegansk burger og krydret indisk mad
Vil du hellere have fingrene omkring en stor, vegansk burgerbolle, kan du med fordel gå til Halifax på Vesterbrogade, som er en af de få burgerkæder herhjemme, der har sat en plantebaseret burger på deres menu. Sæt dig til rette, og bestil en saftig Berlin-burger, og få en bøf lavet af græskar, rødbede, edamame eller portobello, der smager mindst lige så godt som den ægte vare. Mayo’en kan bestilles i en vegansk udgave, så husk at købe fritter til, og så er man vist klar til en god fredag aften.

Og endelig: Er du til stærkt krydret indisk-nepalesisk mad, burde du ikke snyde dig selv for en tur på Veggie Heroes i Viktoriagade på Vesterbro, der byder på orientalsk vegansk mad, som er et Bollywood-bryllup værdigt. Her får du vegansk chicken curry, jeera aloo, chana masala, biryani og mange veganske kødalternativer, serveret med f.eks. nudler eller ris og stor salat ad libitum. Der er voksen- og børneportioner, og prisen varierer alt efter, hvornår på ugen man kommer, så hold øje med restaurantens Facebookside – og kvarteret generelt, for der kommer med sikkerhed flere og flere veganske steder til.


Send til en kollega

0.047