23948sdkhjf

Det betyder udseendet for din karriere

“Man skal ikke skue hunden på hårene” - et gammelt, men stadig aktuelt ordsprog, som vi sandsynligvis allesammen har hørt før.

Det er vigtigt, at man ikke dømmer andre på deres udseende, men lige netop udseendet kan faktisk have en betydning for din karriere - og især, hvis du går og drømmer om en lederposition.

Om det er til jobsamtalen eller i din daglige gang på dit job, kan dit udseende have betydning for, hvordan andre folk ser dig. På sigt kan dette faktisk have betydning for, om du kan “stige i graderne”. Og selvom det ikke burde være sådan, så er udseendet alligevel noget, mange arbejdsgivere lægger vægt på til en jobsamtale.

En måde hvorpå man kan sikre sig at gøre et godt førstehåndsindtryk kunne for eksempel være et flot smil med flotte, lige tænder. Dette kan du få ved hjælp af Invisalign, som er et nyudviklet koncept, hvor du kan få det perfekte smil med en usynlig bøjle. 

Et sundt udseende kan sikre dig en lederposition
Ifølge et studie udført af en række hollandske og britiske forskere bliver kandidater til en lederstilling med et sundt udseende favoriseret frem for dem, der ser intelligente ud. I undersøgelsen skulle deltagerne vælge imellem en række billeder, hvor 69 % valgte et billede af en person med et sundt udseende ansigt frem for billederne af de mindre sunde. 

Det er jo egentlig en god ting, at der er fokus på, at medarbejderne skal være sunde - og se sunde ud. Dog kan det også have en negativ effekt, fordi udseendet ikke nødvendigvis afspejler medarbejderens intelligens, flid eller kvalifikationer. Desværre er det stadig førstehåndsindtrykket, der har stor betydning for, om man får et job eller ej.

Et sundt udseende er for eksempel et ansigt, der er velplejet og får masser af fugt. Det er desuden et ansigt med velplejet hår - evt. skæg - og ren hud. En ren og velplejet hud kan man selv medvirke til at holde, for eksempel ved at sørge for at rense huden hver dag. Og ellers er der selvfølgelig andre muligheder, såsom Botox, som kan være med til at give et ungt og sundt udseende.

Er der regler for udseendet på en arbejdsplads?
Selvom dit udseende kan have betydning for, om du bliver ansat eller ej, er der også en række regler for, hvad en arbejdsgiver må forlange af dig og dit udseende. Der er nemlig en hårfin grænse mellem hvad der er acceptabel opførsel og hvad der er diskrimination, når det kommer til udseende.

Der er nogen arbejdspladser, som har strenge krav til, hvordan deres medarbejdere skal se ud eller hvordan de skal gå klædt. Hvis virksomheden har en uniform, er du forpligtet til at gå med den, ligesom arbejdsgiveren skal betale for dit arbejdstøj, hvis der skal være logo på. Hvis der er krav til, at du skal gå med tøj i bestemte mærker, må det ikke være urimeligt dyrt i forhold til hvad du tjener.

Send til en kollega

0.068