23948sdkhjf

Flere virksomheder planlægger at hoppe med på 5G-bølgen

Der er ingen tvivl om, at der er enormt store forventninger til 5G-netværket. Det gælder ikke mindst fra erhvervslivets side.

Der er allerede rigtig mange danske virksomheder, der har planer om at hoppe med på 5G-bølgen. Du kan læse mere om dette her i artiklen.

Om ganske kort tid kan de danske virksomheder og offentlige institutioner se frem til en virkelighed, der er præget af højere internethastigheder. Det muliggøres af 5G-teknologien, der menes at blive udbredt i 2020.

Mange virksomheder gør sig klar til denne udvikling med hurtig 5G, hvorfor det indgår som en del af deres strategi. 5G har da også en helt masse potentiale, og det er især på området for IoT og video. Der er dog stadig behov for større investeringer i forhold til udbygninger af netværket, så det er i stand til at kunne håndtere de mange forskellige krav og brugsscenarier.

Et mobilabonnement til 5G vil være dyrere end til 4G
Det bliver således spændende at følge udviklingen med dette hurtige og nye 5G-mobilnet. Det skal dog nævnes, at hvis du vil hoppe med på bølgen, vil et mobilabonnement til 5G være dyrere end et mobilabonnement til 4G. Herudover er du også nødsaget til at købe en ny mobil. Det er således prisen for et mobilabonnement med hurtig 5G.

Der går dog længe før, at en almindelig dansker vil kunne købe et abonnement med mobil, der understøtter 5G, eller at du kan købe et 5G mobilabonnement fri data. Det skyldes, at det først og fremmest er erhvervslivet og de offentlige institutioner, der kan få gavn af 5G-netværket. Heldigvis kan 4G stadig opfylde de fleste danske forbrugeres internetbehov.

Du kan allerede købe et 5G-abonnement i Sydkorea
I Sydkorea er det allerede muligt at købe et mobilabonnement, der har 5G-hastighed. Her er det således ikke erhvervslivet, nettet er tænkt til. På den måde overhaler det største teleselskab i Sydkorea ved navn SK Telecom både Japan, USA og Kina indenom.

Dette skete allerede tilbage i april, hvor du som helt almindelig borger fik mulighed for at investere i et mobilabonnement med 5G-mobilteknologi, der er i stand til at levere hurtigere datahastigheder og større datakapacitet. På kun 36 sekunder kan du for eksempel hente 12 GB data, hvilket er meget imponerende.

I Sydkorea er prisen på et mobilabonnement med 5G:

- 150 GB data = 440 kroner om måneden

- 200 GB data = 550 kroner om måneden

- 300 GB data = 730 kroner om måneden.

Dog skal det nævnes, at brugerne har fået ubegrænset data indtil udgangen af december 2019.

5G giver erhvervslivet en række nye muligheder
Et mobilabonnement med 5G-mobilteknologi skal ikke kun tænkes som en måde at kunne spille spil eller surfe på nettet hurtigere. I stedet giver det erhvervslivet en række nye muligheder såsom en forbedret indendørsdækning. Med denne kan virksomheder få deres eget mobilnet. Der er derfor god grund til, at de danske virksomheder har store forventninger til 5G.

Herudover vil det med 5G blive muligt for sygehuse og hospitaler at foretage fjernoperationer, ligesom at det bliver fundamentet for kunstig intelligens og selvkørende biler. Vi får derfor nogle byer, der er smartere, end hvad vi ser i dag.


Send til en kollega

0.031