23948sdkhjf

Transport for miljøet og økonomien

I dag kommer vi ikke udenom, at miljø og klima fylder meget, hvilket heller ikke går uden om transport.

Det er nemlig noget, der fylder meget i debatten om miljøet, men der findes jo faktisk løsninger, som er gode for både miljøet og for økonomien. Miljø og klimavenlighed er noget, der bliver arbejdet rigtig meget på inden for transport og biler, fordi det er en industri, der forurener meget i både brug og produktion. Men det kan også være svært at betale en bil, som ovenikøbet er god for miljøet. Det kan du dog komme udenom ved at lease en bil hos https://www.repeatly.dk/

Skift brændstof ud med el
Hvis du ønsker at gøre noget godt for miljøet og stadig køre i en rigtig god bil, handler det i høj grad om, at du skal skifte brændstof ud med el. Når du gør det, mindsker du nemlig CO2 udledningen, hvilket er noget af det, der fylder meget i debatten om biler og deres forurening på miljøet. Når du vil gå fra at køre på brændstof til el, kan du vælge mellem en fuld eldreven bil eller en hybridbil. Begge dele er rigtig smart og en langt mindre belastning for miljøet end køretøjer, der kører på diesel eller benzin. Det kan du både gøre som privatforbruger, men også som virksomhed, der bruger biler i arbejdet. 

Tag et standpunkt som virksomhed 
Hvis du som virksomhed ønsker at tage et standpunkt i debatten om miljø og biler, kan du med fordel vælge, at alle firmabiler skal være 100 procent eldrevne eller i hvertfald hybridbiler. Når du tager et standpunkt som virksomhed, hvad angår biler og miljøet, sender du et godt signal til både medarbejdere, samarbejdspartnere og den generelle omverden. Ved at gøre det kan du og din virksomhed også være med til at påvirke andre virksomheder, men måske også endda dine medarbejdere og deres valg af biler. Du behøver ikke nødvendigvis at gøre noget helt vildt for at tage et standpunkt i disse tider, hvor miljø og klima fylder meget. Du skal gøre det, der giver mening for din virksomhed, og det kan blandt andet være kun at købe eldrevne biler, når de gamle skal skiftes ud. 

Start i det små
Du behøver ikke at omstille hele din virksomhed på en og samme gang. Det tager tid at gøre det, og det er helt okay. Vi kan alle gøre nogle små ting i hverdagen, som kan være med til at gøre noget godt for miljøet, men ingen kan gøre det hele på samme tid. Du skal derfor tage det i det tempo, der passer til dig og eventuelt din virksomhed. Det kan for eksempel være ved at købe hybridbiler, når de eksisterende biler alligevel skal skiftes ud, men det kan også være så meget andet, som at fjerne alle engangskrus fra kaffeautomaten. Det handler blot om, at finde ud af, hvad der giver mening hos dig, og hvad du kan gøre hen ad vejen for at blive mere miljøbevidst og klimavenlig. 

Send til en kollega

0.047