23948sdkhjf

Videoovervågning på byggepladser skræmmer ikke indbrudstyven

På byggepladser i Danmark kan indbrudstyve finde særdeles mange værdifulde materialer, som kan være alt lige fra brændstof til værktøj og byggematerialer.

Mange bygherrer vælger derfor at investere i overvågningskameraer, men det viser sig, at det faktisk ikke er en helt igennem god investering.

Videoovervågningen kan i hvert fald ikke stå alene som den eneste form for indbrudssikring. Derfor er det vigtigt at øge sikkerheden på byggepladserne, hvis man vil komme den høje indbrudsrate til livs.

Indbrudstyvene trodser indhegning og aflåste containere
Til trods for at mange bygherrer gør sig det umiddelbare for at indbrudssikre sig – nemlig at sørge for at låse værktøj inde og aflåse bygpladsen – bliver der alligevel foretaget rigtige mange indbrud. Det er selvfølgelig ikke en dårlig idé at aflåse byggepladsen, men i mange tilfælde kan det kræve en større indsats for, at tyven ikke får adgang til sagerne.

Thomas Bagger, som er direktør for Bagger Låse & Alarm A/S og ekspert inden for videoovervågning til erhverv, opfordrer bygherre og entreprenører til at øge sikkerheden gevaldigt. Ønsker man at undgå tyverier for mange hundredtusinder kroner, skal man anskaffe sig mere sikkerhedsudstyr end blot videoovervågning og aflåste containere.

Det er bestemt ikke nogen dårlig start at starte med at installere overvågningskameraer og sørge for at låse godt af på byggepladsen – tværtimod. Det øger sikkerheden i høj grad, men problemet er ofte, at videoovervågning ikke placeres korrekt. Hvis kameraet ikke holder øje med de mest værdifulde maskiner eller er fejlplaceret, så er overvågningen så godt som ubrugelig. Det er også en stor risiko at lade videoovervågningen være den eneste sikkerhedsforanstaltning, man har. Derfor opfordres byggevirksomheder til i højere grad at investere i flere sikkerhedssystemer. En af de måder, hvorpå man kan skræmme tyven efterfølgende, er ved at skilte med sikkerhedssystemerne i høj grad. En del bygherrer tænker nemlig, at de kan spare lidt på sikkerheden, fordi de i forvejen er økonomisk pressede. Dog bliver det en langt større økonomisk post i sidste ende, hvis man er udsat for tyveri, og man på grund af manglende sikring ikke kan hente penge hos sit forsikringsselskab.

DNA-mærkning af værktøj og GPS-tracking på maskiner
Til at supplere videoovervågningen kan man med fordel investere i DNA-mærkning af f.eks. værktøj. Når værktøjet er DNA-mærket, er der meget større sandsynlighed for, at det finder tilbage til sin rette ejermand. Ved GPS-mærkning af maskiner, biler og lignende kan man hurtigt lokalisere, hvor det stjålne gods befinder sig.

Send til en kollega

0.094