23948sdkhjf

Byggemarkederne har fået styr på omkostningerne

Selvom omsætningen i landets byggemarkeder og trælaster fortsat ligger ca. 30 % lavere end i 2007, er indtjeningen forbedret markant de seneste år. Det viser en analyse fra Berlingske Research.
I en netop offentliggjort analyse af de 29 største trælast- og byggemarkedsvirksomheder konkluderer Berlingske Research, at branchens aktivitetsniveau fortsat ligger betydeligt lavere end i tiden før krisen.

Fra 2007 til 2008 faldt omsætningen i landets trælaster og byggemarkeder fra 70 til 62 mia. kr., og niveauet har siden stabiliseret sig omkring 50 mia. kr.

Ifølge direktør Palle Thomsen fra brancheorganisationen Trælasthandlerunionen (TUN) er man ”forsigtige optimister” med hensyn til 2013 og tror på en vækst i omegnen af ”et par procent”. På længere sigt vurderer han, at branchens normale leje vil være omkring 65 mia. kr.

Der er dog også lyspunkter. I en tilsvarende analyse fra 2009 havde næsten halvdelen af de 29 største virksomheder røde tal på bundlinjen – i dag er det blot hver fjerde. Samlet set er resultatet før skat vokset med hele 70 procent.

- Der er skåret ind til benet. Alt er blevet gransket: Lagerstyring, logistik, personaleomkostninger, siger Palle Thomsen til Berlingske.

I analysen fremhæves Carl Møller Trælast & Byggemarked A/S som den bedste virksomhed, når det kommer til at optimere og tjene penge på driften.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094