23948sdkhjf

30 nye seniorboliger i gammelt plejehjem

Duebrødre Kloster har købt det tidligere Plejecenter Domsognet på Kong Valdemars Vej i Roskilde. Her er det planen at indrettet nye seniorboliger.
Køberen af det gamle plejecentret på Kong Valdemars Vej 79, Duebrødre Kloster, ejer i forvejen ældreboligerne i Sankt Agnes' Huse, som er nabo til bygningen. Det oplyser Roskilde Kommune.

Derfor er der mulighed for, at de to bebyggelser kommer til at dele friarealer. Desuden kommer en del af parkeringspladserne til de nye seniorboliger til at ligge i Sankt Agnes' Huse, fordi der ikke er plads nok på Kong Valdemars Vej 79. Duebrødre Kloster ønsker samtidig mulighed for at udvide de eksisterende boliger i Sankt Agnes' Huse, fordi mange af dem er små i forhold til nutidens behov.

- Jeg synes det er fint at bruge det gamle plejehjem til seniorboliger. Det står jo tomt og skal bruges til noget andet, siger Torben Jørgensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget og tilføjer:

- Duebrødre Kloster vil genbruge de eksisterende bygninger og lave nogle flere boliger til vore seniorer tæt på Folkeparken og bymidten. Det er positivt.

Rammer om projektet
- Nu går vi i gang med at udarbejde et lokalplanforslag, og så får vi sat rammerne for projektet, så det passer til omgivelserne, fortsætter udvalgsformanden.

De nye seniorboliger og større boliger i Sankt Agnes' Huse kræver ny lokalplan. Teknik- og Miljøudvalget har godkendt, at der udarbejdes et lokalplanforslag.

Forslaget vil sandsynligvis blive fremlagt for udvalget inden sommerferien. Bagefter bliver det offentliggjort, og i den forbindelse afholder kommunen borgermøde om lokalplanforslaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14