23948sdkhjf

Nyt kulturhus som passiv hus i Saksild

Odder byråd har bevilget 4,25 mio. kr. til et nyt borger- og kulturhus i Saksild, som udstyres med både solceller og jordvarme.
Siden kommunalreformen i 1979 har Saksild-borgerne haft en pavillon som mødested. Men som årene er gået, er pavillonen ikke længere egnet til et lokalt kultur- og mødested. Derfor har Aktionsgruppen i Saksild gennem et stykke tid arbejdet med planer om at rive pavillonen ned og erstatte den med et helt nyt borger- og kulturhus.

Bygningen kommer til at indeholde en sal på 158 m² samt entre, garderobe og toiletter. På førstesalen etableres kontor, øverum og teknikrum. Bygningen opføres i mursten.

Ekstra penge til passiv hus
Byrådet vedtog allerede sidste år at afsætte 4 mio. kr. på budgettet. De penge frigav byrådet så på seneste møde d. 11. marts. Desuden frigav man ekstra 258.000 kr., så bygningen kan opføres som et såkaldt "passivt hus" med solceller og jordvarme.

- Vi har hørt fra Aktionsgruppen, at der har været et fantastisk samarbejde med kommunen, og det er sådan det skal være. På tegningerne kan man også se, at der virkelig er blevet lyttet til Aktionsgruppen. For de 250.000 kr. ekstra får man et energineutralt hus, og det betyder i årene fremover, at der bliver en billig drift af bygningen, Morten Piil Grau.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063