Campus Køge op i gear
Hvor Campus Køge skal vokse frem skal endeligt fastlægges med en ny lokalplan. Kommunen vil opkøbe den jord, der øremærkes til campusformål.
- Forhåbentlig kan Byrådet sende lokalplanen i offentlig høring inden sommerferien. Og når lokalplanen er vedtaget, ved vi helt præcis hvilke områder, der skal bruges til campus-formål. Vi vil hjælpe Campus Køge på vej ved at opkøbe den jord, som lokalplanen øremærker til den videre udvikling af Campus-området – og heldigvis ejer vi en del derude i forvejen, siger borgmester Marie Stærke.
Flere på vej til Campus Køge
Området, der nu skal laves lokalplan for, udgøres af privatejet landbrugsjord og en kommunalt ejet grund, hvor Ølby Skole tidligere lå.
Køge Handelsskole, Erhvervsakademi Sjælland og EUC Sjælland er naboer til området og indgår allerede i Campus Køge-samarbejdet.
Yderligere seks-syv uddannelses- og kommunale institutioner har planer om at rykke deres aktiviteter til Campus Køge, og de kan først gå i gang med at bygge, når der foreligger en detaljeret lokalplan for campusområdet. Lokalplanen skal bl.a. vise, hvor der kan ligge uddannelsessteder, fællesfaciliteter, studieboliger, veje og stier.
Bredt uddannelsesmiljø
Området, det hele handler om, er allerede udlagt til erhvervs- og uddannelsesformål i kommuneplan 2009-21. Og netop forbindelsen mellem uddannelser og erhvervsliv bliver et særkende for Campus Køge, siger borgmester Marie Stærke:
- Vi vil skabe et bredt og dygtigt uddannelsesmiljø. Campus Køge skal være et kraftcenter for uddannelse, innovation og iværksætteri med tæt kobling til erhvervslivet. Campus Køge skal sikre regional vækst og udvikling - ved at tilbyde de kompetencer som erhvervslivet efterspørger.
Når Campus Køge er fuldt udbygget, vil der være mellem 4.000-5.000 studerende og 400-500 medarbejdere i området.