23948sdkhjf

Store renoveringer af børnehuse på vej

Nyrenoverede børnehuse med tidssvarende indretning skal erstatte nedslidte og dårligt indrettede bygninger i Vedbæk og Birkerød.
I hvert fald, hvis det står til Børne- og Skoleudvalget i Rudersdal Kommune, der på sit seneste møde indstillede, at der afsættes ca. 30 mio. kr. til at renovere og ombygge de to børnehuse Kohavehuset i Vedbæk og Gerners Børnehus i Birkerød.

- Kohavehusets to bygninger fra henholdsvis 1927 og 1974, og de fysiske rammer lever simpelthen ikke op til det ambitionsniveau, vi har sat for vores daginstitutioner her i kommunen. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu kan se frem til et moderne børnehus, hvor børn og voksne i langt højere grad end i dag får rum og faciliteter, der understøtter det pædagogiske arbejde, siger Børne- og Skoleudvalget formand, Daniel E. Hansen.

Ombygningen indebærer bl.a., at den gamle pavillon rives ned, mens hovedbygningen moderniseres. Derudover anlægges der nye parkeringspladser ved børnehuset. Det forventes, at projektet vil være afsluttet i efteråret 2014.

Løfter børnehus ud af 1980'erne
Ud over Kohavehuset har Børne- og Skoleudvalget indstillet, at Gerners Børnehus i Birkerød renoveres for 2,5 mio. kr.

Børne- og Skoleudvalgets formand, Daniel E. Hansen fremhæver, at formålet også her er at skabe rammerne for en moderne daginstitution:

- Gerners Børnehus er fra starten af 80’erne, hvilket bygningernes indretning også bærer præg af. Med den renovering vi nu indstiller, får vi blandt andet skabt bedre fællesarealer, læringsrum og køkken samt opgraderet akustik og belysning. Vi får kort sagt bragt børnehusets indretning op på et niveau, som nærmer sig det, vi gerne vil have her i Rudersdal, hvilket jeg selvfølgelig er overordentlig tilfreds med.

En del af Masterplanen
Daniel E. Hansen fremhæver, at begge projekter er en del af kommunens Masterplan:

- Både renoveringen af Gerners Børnehus og om- og nybygningen af Kohavehuset er en del af vores Masterplan for daginstitutionerne, som vi nu er ved at gennemføre. Et af hovedformålene med planen er at erstatte gamle udtjente bygninger med nye eller ombyggede huse, som er indrettet med børn og pædagogik for øje – og det er netop, hvad der kommer til at ske her, afslutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078