23948sdkhjf

TK Development ændrer strategien

Aktiviteter i flere lande skal lukkes ned, og koncernens portefølje af ikke‐igangsatte projekter skal mere end halveres over de kommende to år.
TK Development har besluttet at justere koncernens strategi og forretningsmodel. Det oplyser bestyrelsen i en fondsbørsmeddelelse.

Strategien hviler på et todelt forretningsgrundlag; development som det primære og asset management som sekundær aktivitet. Derudover ændres det markedsmæssige fokus til fremover at være retail‐ og, til dels, kontor‐ og boligprojekter i Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet.

Aktiviteterne i Tyskland, Rusland, Finland og Baltikum vil på kortere og mellemlangt sigt blive lukket ned, og porteføljen af ikke‐igangsatte projekter på ca. 1,1 mia. kr. planlægges over de kommende to år nedbragt til 0,5 mia. kr. Formålet med denne øvelse er at nedbringe kapitalbindingen med henblik på at muliggøre nye projekter med en attraktiv avance.

- Udfasningen med lukning af kontorer og afskedigelse af ansatte sker hurtigst muligt, men dog i respekt for, at der i alle lande er projekter, der skal håndteres bedst muligt, så der ikke sker unødig nedbrydning af værdier, oplyser TK Development.

Der forventes en samlet nedbringelse af de faste omkostninger på omkring, hvoraf halvdelen fremkommer som følge af nedlukning af aktiviteterne i Tyskland, Baltikum og Finland.

Den nye strategi får ikke indflydelse på resultatet i 2012/13, hvor ledelsen fortsat forventer et underskud på 300 mio. kr. før skat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078