23948sdkhjf

Spaden i jorden til nyt rådhus

Entreprenøren Züblin A/S er klar til at indlede byggeriet af et kombineret rådhus og sundhedscenter i Egedal. Første spadestik til det 330 mio. kr. dyre byggeri tages i dag.
I august måned sidste år blev et team bestående af Züblin, Henning Larsen Architects, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og SLA kåret som vinder af konkurrencen om Egedals nye kombinerede rådhus og sundhedscenter.

Det fem etager høje byggeri, der får plads til 460 medarbejdere, er nu klar til byggestart. Mandag den 11. marts klokken 11.20 tager borgmester Willy Eliasen det første spadestik på byggepladsen tæt ved Egedals S-togsstation, hvorefter Züblins danske direktør, Jens-Henrik Nicolaisen, tager over.

Arkitekterne har lagt vægt på at skabe smukt og sammenhængende byggeri med et særligt bæredygtigt design, der sikrer et lavt energiforbrug og mest muligt brug af dagslys. Sundhedscenteret får desuden en hel rådhushave på taget, der skal reducere CO2-udslippet og genanvende regnvandet, mens selve rådhuset bliver udstyret med solcelleanlæg og vandopsamling til toiletskyl.

Indvendigt bliver borgerne budt velkommen i et 950 kvadratmeter stort og meget lyst og imødekommende borgertorv, et atrium med amfiteatertrappe, fleksibel mødesal og udsyn til det åbne kontormiljø med 460 arbejdspladser. Fra rådhuset bliver der direkte adgang til sundhedscenteret og 20 midlertidige boliger.

Rådhuset og sundhedscenteret skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078