23948sdkhjf

Anbefalinger til Fremtidens Aabenraa på borden

Der blev diskuteret ivrigt og engageret og givet anbefalinger til arkitekterne, da Aabenraa Kommune sammen med Realdania var vært ved et temamøde om projekt ”Aabenraa - Fremtidens Købstad”.
Et bypanel bestående af ca. 60 personer udviste stor diskussionslyst om Fremtidens Aabenraa, da det andet af to offentlige temamøder blev holdt på Folkehjem torsdag aften 7. marts.

Workshoppen var for et bypanel bestående af ca. 60 personer. De gav ved mødet en række konkrete anbefalinger til de arkitekter, der senere på året skal i gang med at tegne planerne for, hvordan Aabenraa skal se ud som Fremtidens Købstad ved købstadsjubilæet i 2035.

Oplæg fra rådgiverne
Kommunens rådgiver Bascon kom med et oplæg, som gav et uddrag af pointer og resultater fra de igangværende forundersøgelser.

Mogens Dam Lentz fra rådgiverfirmaet SBS gav et kort oplæg som den forestående områdefornyelse, der i nær fremtid sættes i gang i et afgrænset område i Aabenraa, som skal være med til at realisere dele af projektet Fremtidens Købstad. Staten har givet tilsagn om reservation af 5 mio. kr., hvortil Aabenraa Kommune forpligter sig til at bidrage med mindst det dobbelte.

Fire grupper - fem temaer
Ved workshopdelen af temamødet var panelet delt op i fire grupper. Alle fire grupper diskuterede, hvad der konkret er af muligheder og ønsker for Aabenraa som Fremtidens Købstad.

Diskussionerne tog udgangspunkt i fem temaer:
• Funktion og handelsliv
• Bygninger og boliger
• Infrastruktur
• Rum og forbindelser
• Landskab og klima

Efter diskussionerne fremlagde hver gruppe en lille håndfuld af gruppens højest prioriterede bud på, hvor der er udfordringer, og hvor der er muligheder for forbedringer.

- Nu samler vores rådgiver Bascon op på de pointer og resultater, der kom frem på mødet og fletter dem ind i det konkurrenceprogram, der skal politisk behandles i Aabenraa Kommune i april. Derefter bliver det så op til arkitektfirmaerne at blive inspireret blandt andet af disse input, når de skal arbejde på deres forslag til en model for, hvordan Aabenraa kan blive en af de mest levende og moderne købstæder frem mod 2035, forklarer projektleder Anette Kold fra Aabenraa Kommune.

Fokusområder
Nogle af de pointer, grupperne kom frem med ved fremlæggelsen på workshoppen, var:
• Der er brug for et mere attraktivt ungemiljø
• Der skal være en bedre forbindelse mellem havn og by f.eks. ved at åbne de vandløb, der løber mod byen vestfra, så man får tre synlige vandveje, der skaber den visuelle forbindelse til havnen – samt skabes visuelle forbindelser til havnen og vandet
• Den tunge trafik må væk fra H.P. Hanssensgade for at sikre sammenhæng mellem by og havn
• Der skal være flere oplevelsesrum og åndehuller i byen
• De grønne kiler i byen skal udvikles og synliggøres
• Vi skal åbne Aabenraa – så vi viser vores velgemte hemmeligheder mere frem
• Vi skal bevare og udvikle byens smøger
• Vi har brug for bedre stisystemer i byen, som kan anvendes af fodgængere og cyklister, og som er fremkommelige for handicappede
• Det kan være en god ide at bygge ferieboliger ved havnen, så vi kan tiltrække flere turister

Efter det andet, offentlige temamøde/workshop resterer et møde med nogle af Aabenraa Kommunes unge beboere, der er inviteret til at komme med deres input til konkurrenceprogrammet. Dette møde finder sted torsdag 14. marts på International Business College, IBC, i Aabenraa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094