23948sdkhjf

Et skridt nærmere Nordhavns-metro

København er nu et skridt nærmere at få metro til Nordhavn, der i 2019 skal gøre det muligt at komme fra Rådhuspladsen til den nye, bæredygtige bydel i Nordhavn på 10 minutter.
Københavns Kommunes Borgerrepræsentation har efter en offentlig høring vedtaget et kommuneplantillæg for linjeføringen og stationerne og tiltrådt undersøgelsen af metroens virkninger på miljøet.

Planerne giver mulighed for, at Metroselskabet kan etablere metro til Nordhavn med to stationer: en underjordisk station ved den eksisterende Nordhavn Station og en højbanestation ved det nye stationsområdet, Orientkaj.

Den nye bæredygtige bydel i Nordhavn skal skabe plads til de mange nye københavnere - op mod 10.000 om året. Med en metrolinie til Nordhavn som en afgrening fra Cityringen vil man sikre en effektiv og miljøvenlig transportform til beboere og erhvervsdrivende i den nye bydel.

Fra den 4. marts og fire uger frem kan der indgives eventuelle klager over planerne.

Inden byggeriet kan gå i gang, skal regeringen behandle lov om metro til Nordhavn. Loven forventes vedtaget inden sommerferien. Arbejdet påbegyndes i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109