23948sdkhjf

DI: Stadig lang vej igen i forhold til EN1090

Indtil nu har kun omkring 20 virksomheder opnået certificering i henhold til EN1090, hvoraf de fleste er større virksomheder.
For langt de fleste virksomheder er der derfor stadig lang vej til certificering i henhold til EN1090 – standarden for blivende konstruktioner i stål og aluminium.

Mange virksomheder kan risikere ikke længere at kunne levere til byggeriet, hvis man ikke lever op til de nye krav. Derfor præsenterer Branchesamarbejdet mellem PA, IAK og Metal- og Maskinindustrien på en række gratis orienteringsmøder i hele landet et nyt forløb.

- Det er et helt sammenhængende forløb, som får virksomhederne hele vejen igennem, til de står med deres certifikat i hånden. Samtidig vil der også være en række fordele i forhold til andre omkostninger i forbindelse med certificeringen, som medlemsvirksomhederne kan drage nytte af, siger branchedirektør Ole Storm Jeppesen.

- Det er stadig kun et fåtal af virksomheder, der har opnået certificering i henhold til EN1090, hvoraf de fleste er forholdsvis store virksomheder. Men de mindre virksomheder skal jo også med, konstaterer Ole Storm Jeppesen.

På disse landsdækkende orienteringsmøder kan medlemsvirksomheder få vejledning i, om de er omfattet af standarden, så ingen dermed er i tvivl om pligter og rettigheder i forbindelse med EN1090.

Møderne vil også præsentere et forløb, hvor virksomhederne vil blive præsenteret for et forløb, der så omkostningseffektivt som muligt kan få dem igennem certificeringen.

- Jeg tror, det er vigtigt at slå fast, at vi i branchen stadig står med nogle hængepartier i forhold til at få alle virksomheder certificeret. Det er det, vi arbejder hårdt på, så også mindre smedevirksomheder kan få certificeringen med skindet på næsen, siger Ole Storm Jeppesen.

Læs mere på DI’s hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094