23948sdkhjf

Ny generation med nye idéer

XL-Byg Mou Byggecenter har netop gennemført et generationsskifte. Det har medført en noget usædvanlig udvidelse af forretningen.
Det lokale byggecenter er nok ikke det første sted, boligejere kommer i tanker om, når de skal sætte huset til salg.

Ikke desto mindre er det nu en mulighed i nordjyske Mou, hvor byens XL-Byg byggemarked netop har etableret sit eget ejendomsmæglerfirma.

- Der går godt 10.000 kunder gennem vores forretning hvert år, så de boliger, der sættes til salg hos os, vil blive set af rigtig mange mennesker. Vi kender kunderne og lokalområdet, og vi ved ofte, hvornår en bolig er på vej ud på boligmarkedet, før ejeren har fortalt det til andre. Det er jo hos os, han køber den sidste spand maling til at friske huset op med, før det sættes til salg, fortæller direktør og medejer Erik Skytte Thomsen om baggrunden for den noget usædvanlige forretningsidé.

Vil gøre op med traditionerne
Erik Skytte Thomsen har netop overtaget virksomheden efter sin far sammen med sine to brødre, og han lægger ikke skjul på, at krisen har gjort det vanskeligt at drive forretning i byggevarebranchen. Derfor har de tre brødre arbejdet intenst på at finde nye veje til vækst, og de tror på, at der skal tænkes i utraditionelle baner, hvis investeringen skal kunne betale sig på sigt.

- Vi ligger i et lille lokalsamfund, som nogle måske vil kalde Udkantsdanmark, og hvis vi skal gøre os forhåbninger om at øge omsætningen, må vi gøre op med traditionerne i branchen, påpeger Erik Skytte Thomsen. Han mener, at ejendomsmæglervirksomheden ligger lige til højrebenet for byggecentret.

- Vi har valgt primært at satse på privatkunder i vores forretning, og dem hjælper vi i forvejen med alle mulige byggeprojekter i deres boliger og sommerhuse. Udover det kan vi nu hjælpe dem med at sælge eller købe ejendomme, ligesom vi kan tilbyde både sælgere og købere hjælp til at sætte ejendommene i stand, eftersom vi også har vores egen tømrervirksomhed, fortsætter han.

Men aktivitetsudvidelsen stopper ikke ved ejendomsmæglervirksomhed og tømrerfirma hos XL-Byg Mou Byggecenter.

- Vi har en idé om, at byggecentret, der ofte er én af de sidste virksomheder, der er tilbage i de små samfund rundt omkring i Danmark, kan overtage en række serviceopgaver, som samtidig kan medvirke til at øge kundegennemstrømningen betragteligt i forretningen. Vi har derfor har valgt også at indgå aftale med Post Danmark om at agere lokalt posthus, ligesom vi har etableret en aftale med kurerfirmaet GLS om at være afhentningssted for de pakker, som de skal levere til vores lokalområde.

Erik Skytte Thomsen oplyser, at virksomhedens ejendomsmæglerfirma, der ledes af en autoriseret ejendomsmægler, allerede før den officielle åbning den 1. marts har fået seks huse til salg i lokalområdet.

- Nu skal vi til at bevise, at det kan lykkes at udvikle virksomheden ved at tænke ud af boksen, og så er det jo dejligt at have fået så positiv en modtagelse af kunderne allerede inden, vi officielt er gået i gang, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11