23948sdkhjf

Hoffmann dropper offentlige udbud

Entreprenøren oplever langt flere juridiske problemer i offentlige byggeprojekter, og derfor går man målrettet efter private udbud.
Juridiske slagsmål i kølvandet på større byggeprojekter sker oftest i forbindelse med offentlige udbud. Sådan oplever man i hvert fald virkeligheden hos entreprenørvirksomheden Hoffmann, og det har fået konsekvenser for virksomhedens strategi.

Administrerende direktør Torben Bjørk Nielsen fortæller til dagbladet Børsen, at Hoffmann for fem år siden havde 48 sager med juridiske tvister, hvoraf to tredjedele var med offentlige bygherrer. Siden er antallet reduceret kraftigt, men det skyldes først og fremmest, at Hoffmann i dag satser på privat udbudte byggeopgaver.

- I de udbud, vi sidder med fra private, er vi involveret langt tidligere i projektet. Vi ser på alle de ting, man ellers kan komme til at være uenige om senere: Hvad skal med? Kan det lade sig gøre? Hvad skal det koste? Alt det bliver taget i projekteringsfasen, forklarer Torben Bjørk Nielsen til avisen.

Dette gør sig ikke på samme måde gældende i offentlige udbud, mener han, og derfor ender det ofte i konflikt – især ved større fagentrepriser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094