23948sdkhjf

Hillerød by udvides med en fjerdedel

En åben idekonkurrence skal skabe rammerne for Hillerød Syd – kommunens nye bydel.
Hillerød Kommune udskriver nu en åben idekonkurrence om en udviklingsplan for området syd for Hillerød. Hillerød Syd bliver kommunens nye bydel ved den nye S- togstation ved Overdrevsvejen og kommer til at stå som den største enkeltstående byudviklingsudfordring siden opførelsen af Frederiksborg Slot.

Den nye bydel vil udvide Hillerød Bys areal med op mod en fjerdedel og vil få stor betydning for de næste mange års udvikling af kommunen. Bydelen skal skabes helt fra grunden. Flere større projekter udgør dog et åbningstræk for udviklingen af den nye bydel. Allerede nu ligger det fast, at bydelen får sin egen S-togsstation og parallelt med byudviklingskonkurrencen pågår arkitektkonkurrencen om det nye superhospital ’Nyt hospital Nordsjælland’.

Helhedsplanen på ca. 300 ha skal leve op til fremtidens krav om social, økonomisk og energimæssig bæredygtighed. Kommunen ønsker blandt andet gennem håndteringen af landskabet og regnvandsløsninger at få strategier til udvikling af bydelens nye identitet. Derudover ønskes der forslag til en arkitektonisk strategi for planlægning af varierede boliger, grønne erhverv- og sundhedsvirksomheder, butikker og byrum mm.

Naturligt nok vil byudviklingen strække sig over flere år, og helhedsplanen skal udformes, så den bliver mest mulig robust og fleksibel over for dette. Trafiknettet vil også komme til at spille en væsentlig rolle for bydelens sammenhængskraft og for, hvordan den forbindes med det omkringliggende område og Hillerød by.

Konkurrencen udskrives den 21. februar 2013. Konkurrencens sekretær er Bettina Mylin, arkitekt MAA, Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling.

Kilde: Arkitektforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109