23948sdkhjf

Kalundborg kan spare millioner

Der er god fornuft i, at politikerne i Kalundborg konkurrenceudsætter kommunens entreprenørafdeling, mener Dansk Byggeri Vestsjælland.
Der kan spares en masse skattekroner ved at lade private virksomheder klippe græsset i grøftekanterne, rydde sne og andre praktiske opgaver på vej og parkområdet. Ifølge en analyse fra Dansk Byggeri kan Kalundborg spare mindst 4,3 millioner kroner om året på den manøvre, og derfor glæder det Dansk Byggeri Vestsjælland, at politikerne i Økonomiudvalget har netop det punkt på dagsordnen i dag onsdag.

- Konkurrenceudsættelse handler om at få mest ud af borgernes skattekroner. En rapport fra AKF bekræfter desuden, at der er mellem 5 og 15 procent at spare ved at udlicitere netop de tekniske områder som vej- og parkopgaver, så jeg håber, at politikerne sætter handling bag ordene og sender opgaverne i udbud. Det er jo en fordel for både kommunen og borgerne, at der bliver flere skattekroner til andre områder, siger formand for Dansk Byggeri Vestsjælland, Albert Christiansen.

Skeptiske medarbejdere
Medarbejderne i Kalundborg Kommunes entreprenør-afdeling er skeptiske over for politikernes planer om at sende opgaverne i udbud.

- Det er helt naturligt, at medarbejderne er utrygge overfor de forandringer, det medfører, når en privat virksomhed overtager opgaverne. Men i Dansk Byggeri oplever vi, at virksomhederne er gode til at håndtere en virksomhedsoverdragelse, og at der bliver gjort meget ud af netop at tage godt imod de medarbejdere, som sammen med arbejdsopgaverne flytter over i en privat virksomhed, siger Albert Christiansen.

Medarbejderne peger desuden på, at der til udbudsmaterialet skal bruges mange penge på at beskrive arbejdsopgaverne i entreprenørafdelingen, og at det derfor er en alt for dyr proces at udlicitere.

- Men den udgift kan ikke medregnes som en del af udbuddet, for kommunen bør jo under alle omstændigheder have et detaljeret overblik over, hvilke opgaver der udføres i afdelingen, og hvad det koster. Ellers kan kommunen jo ikke vurdere, om skattekronerne bliver brugt fornuftigt, siger Albert Christiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095