23948sdkhjf

Kæmpeprojekt åbner nye muligheder

I Oslo står et af Skandinaviens mest innovative teglbyggerier i nyere tid færdigt. Projektet er blandt Randers Tegls største leverancer til dato.
1,2 millioner Unika Pantheon facadesten, 5,7 km præfabrikerede teglbjælker, 1.400 m² præfabrikerede tegllofter, 280.000 specialskårne teglskaller og 60.000 belægningsklinker.

Så stort er Randers Tegls bidrag til Den Norske Banks (DnB NOR) nye hovedkontor i Oslo, som nu er taget helt i brug.

Det 37.000 m² store byggeri, der hører til blandt Skndinaviens mest innovative teglbyggerier i nyere tid, er tegnet af hollandske MVRDV i samarbejde med A-Lab og Dark Arkitekter i Oslo.

- Bygningens arkitektur understreger tegls egenskaber og anvendelsesmuligheder i moderne arkitektur. Derfor er vi meget stolte, ikke kun på egne, men på hele teglbranchens vegne, over at have udført leverancen, siger Peter Rune Mortensen, arkitektrådgiver i Randers Tegl.

Målt i kroner er det én af de største enkeltordrer i Randers Tegls historie. At levere en mursten med det farvespil og udtryk, som arkitekt og bygherre ønskede, var selvfølgelig en forudsætning for at få ordren. Men det viste sig senere, at en lige så afgørende parameter for valget af Randers Tegl som leverandør har været virksomhedens omfattende viden om bærende og ophængte teglkonstruktioner.

- Det har været et spændende og konstruktivt forløb. Fra dag ét og til aflevering har der været et forbilledligt samarbejde, kendetegnet ved en åben og løsningsorienteret tilgang hos alle parter. Også når det viste sig nødvendigt at udvikle løsninger, der ikke var set eller anvendt tidligere, fortæller Peter Rune Mortensen.

Som det ofte sker i kølvandet på specielle byggerier har også DnB NOR-opgaven skabt afsmittende positiv effekt – Ikke kun i Norge, men også i Sverige og Danmark, har bygherrer og rådgivere bemærket projektet.

- Vi oplever et stigende antal henvendelser på projekter, hvor der arbejdes med innovative løsninger og arkitektur i stil med det, som DnB NOR-projektet er eksponent for. Det er meget positivt, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079