23948sdkhjf

Flere tømrerlærlinge på de bornholmske byggepladser

Det er ikke altid lige nemt at få en praktikplads. Men de nye praktikpladstal viser, at markant flere unge på Bornholm er kommet i lære som tømrer
På trods af tynde ordrebøger, så er den bornholmske bygge- og anlægsbranche sig sit ansvar bevidst og ansætter tømrerlærlinge. Nye praktikpladstal fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at antallet af unge, der fik en praktikplads som tømrer på Bornholm er steget med 33 procent fra 2011 til 2012.

- Vi hører og mærker, at krisen fortsat har godt fat i vores medlemsvirksomheder, og derfor er jeg glad for at konstatere, at vi alligevel tager vores uddannelsesansvar alvorligt. Jeg kan se, at branchen i 2012 har oprettet 24 nye praktikpladser til unge, der ønsker at blive tømrer. Det er en stigning på seks praktikpladser, og det er flot, siger Jens Koefoed, formand for Dansk Byggeri Bornholm.

Der er derudover kun få positive tegn i ministeriets opgørelse. På landsplan er det især på struktør-området, der ses en stigning i nye praktikpladser. Murerområdet viser til gengæld et fald på 16 procent, men også på det fagområde holder Bornholm status quo.

- Det kan godt være, vi ikke uddanner helt i samme omfang som under den økonomiske højkonjunktur, men det er godt at se, at virksomhederne indenfor de traditionelle håndværksfag som minimum holder praktikpladsniveauet. Jeg noterer mig i øvrigt, at vi har behov for flere struktørlærlinge på Bornholm, siger Jens Koefoed.

Tykkere ordrebøger frem for tvang
Formanden henviser til, at bygge- og anlægsbranchen ofte fremhæves som et område, der skal tvinges til at tage flere lærlinge ved offentlige udbud af opgaver - det er også en aktuel diskussion på Bornholm.

- Vi er i Dansk Byggeri Bornholm selvfølgelig opmærksom på, at der fortsat står unge, der gerne vil uddannes i branchen, men som mangler en praktikplads. Det er synd for de unge, men jeg vil blot sige, at vi i branchen gør en stor indsats for at finde lærepladser til så mange som muligt. Yderligere tvang er ikke vejen frem, det er til gengæld tykkere ordrebøger, siger Jens Koefoed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11