23948sdkhjf

Energimøder i Thy

Ydby starter den 21. februar en række af seks energimøder, der bliver afholdt af borgerforeningerne i seks landsbyer i Thy.
I samarbejde med Thisted Kommune vil borgerforeningerne i Ydby, Bedsted, Sjørring, Klitmøller, Frøstrup og Amtoft afholde energimøder, der skal sætte fokus på, hvordan boligejerne kan energioptimere deres boliger på den mest hensigtsmæssige måde. Ved at energirenovere ejendomme kan borgerne nemlig få mere komfort, spare penge og samtidigt sikre værdien af deres bolig, lyder det i en pressemeddelelse, som Passivhus Nordvest har udsendt på vegne af Thisted Kommune, EUC Nordvest og Thy Erhvervsråd

Solcelle-boomet er slut - Hvad nu?
Efter sidste års boom i solcellerne er det oplagt at se på andre energiteknologier til private. Blandt andet er der kommet nye gunstige regler for varmepumper, hvor boligejeren kan nedsætte elafgiften med 51 øre pr. kWh efter 4.000 kWh er afregnet til normal takst. Det vil typisk spare boligejeren mellem 2.000 og 4.000 kroner afhængigt af installationen, fremgår det af pressemeddelelsen, som også peger på isolering og efterisolering som områder, hvor det umiddelbart er let at få en økonomisk gevinst, som er forholdsmæssig stor i forhold til den omkostning boligejeren skal igennem.

Ved at spare på energien gennem f.eks. ny isolering, kan boligejeren få penge udbetalt for de energibesparelser de får udført. F.eks. kan en hulmursisolering udløse en betaling på omkring 2.000 kr., hvilket er et godt bidrag til selve isoleringsopgaven.

Aktivering af lokale kompetencer
For Thisted Kommune er der to grunde til at tage initiativ til borgermøder om energiforbedringer. Først og fremmest vil kommunen gerne give borgerne mulighed for at stifte bekendtskab med de nyeste muligheder for at forbedre boligen. Men i ligeså høj grad drejer det sig også om, at skabe arbejde til lokale håndværkere.

- Vi har rigtigt mange dygtige håndværkere i Thy, der efteruddanner sig gennem programmer som EUC Nordvests Energimester. Vi håber, at håndværkerne lokalt vil gribe chancen og møde op til borgermøderne og indgå i dialog med boligejerne, siger projektleder Rene Østergaard fra Thisted Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079