23948sdkhjf

Et løft til den danske byggebranche

”Innovationsevne er lig med konkurrenceevne!” Sådan lyder meldingen fra folkene bag Innovationsradar.dk, som gennem det sidste år har hjulpet flere gode idéer på vej.
CO2-reducerende betonbelægning, plantesamfund til grønne vægge i byerne og passive køleløsninger til LED-produkter.

Det er blot nogle af de idéer, som folkene bag Realdania-initiativet Innovationsradar.dk har stiftet bekendtskab med i løbet af det sidste års tid, hvor der er afholdt over hundrede gratis rådgivningsmøder med forskellige udviklingsorienterede virksomheder inden for byggeriet – heraf mange SMV’ere.

Ifølge Mie Wittenburg, der er projektleder for Innovationsradar, er det især mangel på kvalificeret sparring, der gør det svært for virksomhederne at tilpasse produkter og ydelser til den grønne agenda. Særligt i forhold til at kunne se de forskellige muligheder for mobilisering af eksterne ressourcer, og her oplever holdet bag Innovationsradar, at tilbuddet om gratis rådgivning gør en kæmpe forskel.

- Mange ude i virksomhederne sidder alene med en innovativ idé, eller er måske kun få indforståede parter, der sparrer sammen om projektet, og det er let at tabe overblikket, når man har set sig blind på detaljerne. Innovationsradar kan stille de rigtige spørgsmål og give konkrete bud på værktøjer og finansieringsmuligheder, der kan hjælpe projekterne videre, siger Mie Wittenburg. Hun er ikke i tvivl om, at mange virksomheder går fra mødet med Innovationsradar med fornyet energi og inspiration til at fortsætte deres projekter – ofte med nye vinkler på de fremtidige udviklingsspor.

Innovationsradar handler om mere end funding
Virksomhederne, som Innovationsradar har mødtes med gennem det sidste år, spænder vidt. Blandt deltagerne er den nystartede virksomhed AT-Lighting, som stod over for at skulle udvikle en effektiv passiv køleløsning til LED-produkter. Mødet med Innovationsradar resulterede både i input til forretningsstrategi, strategi i forhold til samarbejdsparter og en konkret ansøgning til ELFORSK, som også skulle vise sig at få tilsagn om støtte. AT-Lighting er nu i fuld gang med at færdigudvikle sit kølesystem og har allerede søgt flere fonde.

- Innovationsradar var en rigtig god hjælp for os til at formulere en god ansøgning, så der er en stor tak fra os til initiativet, fortæller Jacob Willer Tryde, partner og CEO i AT-lighting.

Mødet med iværksætter James Hunt, der gik med planer om at starte sit eget byggefirma inden for passivhus-segmentet, resulterede også i stof til eftertanke. Dels blev James vejledt i en konkret ansøgning, men den vigtigste ting han tog med sig fra mødet var, ifølge ham selv, en fornyet tro på sit projekt. Muligheden for at sparre med en ekstern part gav så at sige James blod på tanden både i forhold til at fortsætte projektet og med at få taget hul på en ansøgningsproces hos en større fond. I dag har James startet virksomheden Flexhuset og arbejder intensivt med at få forretningen op og køre.

Selv om succeshistorierne findes, så oplever byggeriets små og mellemstore virksomheder stadig store udfordringer, når udviklingsprojekter skal realiseres. Her ligger et stort uudnyttet potentiale, som Innovationsradar gerne vil være med til at indfri gennem kvalificeret sparring og dialog med virksomhederne om deres innovationsaktiviteter og udviklingsspor.

- Vi vil være med til at hæve innovationshøjden i byggeriet og forbedre virksomhedernes konkurrenceevne, og vi er sikre på, at Innovationsradars tilbud om rådgivning er en af vejene frem mod dette mål, slutter Mie Wittenburg.

Innovationsradar er både et web-redskab og gratis rådgivning
Hjemmesiden – www.innovationsradar.dk – gør det let for udviklingsorienterede virksomheder og iværksættere i byggeriet at finde frem til de fundingmuligheder, som kan gøre det muligt at udvikle de gode ideer til praktiske løsninger.

Udover de værktøjer, der er at finde på hjemmesiden, tilbyder Innovationsradar gratis rådgivning om fonde og ansøgningsprocesser, ydet af Smith Innovation, der er operatør på projektet.

Innovationsradar er et Realdaniainitiativ, der støtter innovation i byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125