23948sdkhjf

Energiløsninger til etageejendomme

Videncenter for energibesparelser i bygninger lancerer fire nye energiløsninger til energirenovering af etageejendomme.
Med håndværkere, entreprenører, bygningsejere og andre professionelle i byggeriet som målgruppe har Videncenter for energibesparelser i bygninger netop lanceret fire nye energiløsninger.

Der er tale om løsninger til efterisolering af forskellige konstruktioner og om udskiftning af større cirkulationspumper i etageejendomme. Idéen er at give svar på, hvordan etagebyggeri får en bedre energiprofil, hvad der kan spares, og hvordan arbejdet udføres korrekt.

- Energiløsningerne til etagebyggeri er skåret over den samme velkendte læst, som Videncentrets 48 øvrige energiløsninger. Eneste forskel er, at de fire nye er specifikt rettet mod etageejendomme, mens de fleste af de gamle kan anvendes til både enfamiliehuse og etageejendomme. Med de fire nye energiløsninger har vi nu taget fat på det enorme energibesparelsespotentiale, der findes i etagebyggeri, siger centerchef Vagn Holk.

Han peger på, at en rapport fra Videncentret i 2010 viste et besparelsespotentiale i etagebyggeriet på næsten 30 procent årligt alene ved at renovere op til Videncentrets anbefalinger på klimaskærmen.

Illustrationer og tjekliste
De fire nye energiløsninger er illustreret med tegninger og indeholder en tjekliste, som trin for trin gennemgår, hvad man skal være opmærksom på, når man efterisolerer betonsandwichelementer, massive murede vægge, hulrum i etageadskillelse eller udskifter større cirkulationspumper. Ifølge Vagn Holk vil energiløsningerne gøre det lettere at komme i gang med det enorme besparelsespotentiale i etageejendomme.

- Energiløsningerne er konkrete værktøjer, som fx entreprenører og håndværkere, der skal efterisolere hulrum i etageadskillelsen, nemt og hurtigt kan overskue. Der er også hjælp at hente i forhold til, hvad man samtidig skal være opmærksom på, når man efter isolerer, fx fugtproblemer. Det er lige til at gå til, og har man brug for hjælp eller yderligere information kan man kontakte Videncentret.

Videncentrets nye energiløsninger til etageejendomme kan findes på www.byggeriogenergi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094