23948sdkhjf

Ny plan skal sparke liv i byudvikling i Skive

En ny samlende plan for udviklingen af Å-området i Skive skal danne rammen om en ny bydel med op mod 1.000 boliger.
Med en masterplan, som Teknik- og Miljøudvalget i Skive Kommune ved sit seneste møde indstillede til godkendelse, vil man skabe grundlaget for et nyt bæredygtigt bykvarter i Skive med dets egen identitet.

Masterplanen skal give nyt liv til den planlagte byudvikling i områderne omkring Skive Å, som har været skitseret i en byudviklingsplan tilbage fra 2006.

Over de næste 20 år er det således målet, at op imod 800-1000 nye boliger, samt erhvervs-, kontor og handelsfaciliteter vil placere sig i området, og medvirke til at skabe et nyt attraktivt bymiljø.

Ser samlet på området
Trods gode intentioner konstateres det i planen, at det er gået trægt med at få igangsat den planlagte byudvikling i områderne omkring Skive Å.

Efter lukningen af Danish Crown’s slagteri i Skive, var det oplagt at tage slagterigrunden med i overvejelserne om byomdannelse, og se de to tilstødende områder i en sammenhæng. Derfor udsendte byrådet i 2011 et forslag til kommuneplantillæg for slagterigrunden, hvori der åbnes mulighed for etablering af et bydelscenter. Det forventes, at byrådet vedtager Kommuneplantillægget med lokalcenter i begyndelsen af 2013.

Masterplanen lægger op til at der i det samlede område over en årrække skabes et attraktivt boligområde, med åen som et samlende element og mulighed for visse typer erhverv og detailhandel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084