23948sdkhjf

Uklare regler bremser store solcelleanlæg

Ny solcelleaftale skulle gøre det mere attraktivt, at investere i større solcellæeanlæg, men uklare regler får folk til at tøve.
Nye afskrivningsregler blandt andet for de mindre solcelleanlæg har resulteret i en brat opbremsning i salget af solceller til private. Men nu ser det ud til, at også salget af de større solcelleanlæg er gået i stå. Det skriver Ingeniøren.

Årsagen er ifølge mediet, at de nye regler er forbundet med meget store uklarheder blandt andet i forhold til mulighederne for at flere borgere kan købe andele i et anlæg og deles om driften og de økonomiske afkast fra salg af strøm til elnettet.

Alt for mange ubesvarede spørgsmål
Senest har de svært gennemskuelige regler ifølge Ingeniøren fået en gruppe borgere med Energitjenesten Vestjylland og Vestjyllands Energi- og Miljøforening i spidsen til at sætte sine planer om et solcellelaug på standby.

- Det hele er lidt diffust lige nu. Der er nogle afklaringer på komplicerede spørgsmål, vi mangler at få svar på. Et af de centrale er, om andelshaverne i et solcellelaug kan nettoafregne deres egetforbrug, siger energivejleder i Energitjenesten Vestjylland, Carsten Sohl, til Ingeniøren.

Også spørgsmål som, hvor et anlæg må stilles op, om kommunen skal lave planlægning for de forskellige områder, og om man må sætte solceller op på en bygning i det åbne landskab, som ikke bruges længere, er ifølge Ingeniøren i blandt de mange spørgsmål, som gruppen skal have svar på, før de kan realisere et fælles solcelleprojekt.

På Christiansborg er politikerne opmærksomme på problemet og arbejder på, at gøre det hele mere gennemskueligt.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk i dag ikke kan finde ud af at få etableret de her fællesanlæg, da det er helt uigennemskueligt. Derfor har vi igangsat en proces, hvor vi prøver på at få nogle regler på plads. Når vi har det, går vi i gang med en kampagne, hvor vi vil oplyse, hvilke muligheder der helt præcis eksisterer, siger Enhedslistens energiordfører, Per Clausen, til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078