23948sdkhjf

Håndværksmestre og messe fremmer grøn profil

Undervisning til håndværksmestre, en digital energiplan og et nyt magasin er med til at sætte grøn energi på dagsordenen i Odense Kommune.
Odense Kommune har en ambition om, at energisystemet skal være grønt, bæredygtigt og baseret på vedvarende energi senest i 2030, hvilket fremgår af en ny, digital energiplan. Det vedtog et enigt byråd i juni 2012. Men viden og handling skal også være være med til at kickstarte den grønne omstilling.

- Når man som borger, virksomhed eller kommune tager små og store beslutninger om sit forbrug og energikilder, så sparer man ikke kun på sine egne regninger. Man bidrager også til den samlede grønne omstilling og til grøn jobvækst. Og der er for mig ingen tvivl om, at Odense og resten af Fyn har stærke forudsætninger for jobvækst inden for især energirenovering og grøn teknologi, forklarer By- og Kulturrådmand Steen Møller.

Udgivelsen af magasinet ”Grøn energi i Odense” skal derfor ses som et venligt puf til odenseanske erhvervsdrivende, boligforeninger og boligejere. I magasinet kan man bl.a. læse om, hvordan Magasin kombinerer godt købmandskab med bæredygtig forsvarlighed, hvordan boligafdelingen Østergaarden nåede frem til, at et solcelleanlæg var det rette valg, og hvordan energirenoveringer i privaten skaber grøn jobvækst.

Håndværksmestre ser lyset på skolebænken
For at fremme udviklingen tilbydes håndværksmestrene en energiuddannelse af Odense Kommune, Fjernvarme Fyn og Grøn Erhvervsvækst, så de bliver rustet til at rådgive boligejerne. Odense Kommune har også tilrettelagt et aftenskoleforløb for boligejere i samarbejde med Grøn Erhvervsvækst og FOF.

I forlængelse heraf afvikles en energimesse i Marienlystcentret d. 9. og 10. februar, hvor man kan møde de nyuddannede energihåndværkere og blive inspireret til f.eks. at få isoleret huset, skiftet vinduer eller installeret jordvarme og solceller.

Samtidig fejer kommunen også for egen dør. Hvert år renoveres de gamle bygninger med henblik på et lavere energiforbrug. Olie- og gasfyr erstattes af varmepumper eller fjernvarme, og der gennemføres pilotprojekter med eksempelvis solcelleanlæg og elbiler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094