23948sdkhjf

Nyt velkomstcenter på gammel kongsgård

Håndværkerne er i færd med at ombygge indgangspartiet på Børglum Kloster. Næste etape af investeringen på 11 mio. kr. er en cafe, nye toiletter og nye udstillingsfaciliteter.
Med mere end 20.000 besøgende hvert år er Børglum Kloster allerede en velbesøgt turistattraktion. En undersøgelse støttet af Realdania viser, at potentialet for at styrke turismen er stort, men at der også er behov for at binde de eksisterende formidlingsaktiviteter bedre sammen.

Herregården er derfor ved at føre ambitionen om at indrette et besøgs- og mødecenter i herregårdens tidligere hestestald og vognport ud i livet. Det kommende besøgscenter skal være med til at lede gæsterne rundt på herregården, klæde dem på til oplevelsen og skabe overblik.

Derudover er tanken at omdanne hestestaldens førstesal til mødested for lokale virksomheder, kommuner og ildsjæle, som her kan holde konferencer, koncerter og foredrag for op til 200 mennesker.

Projekt til 11 mio. kr.
På indgangspartiet Vognporten er håndværkerne nu i gang med arbejde, som blandt andet omfatter en ny butik, der ventes at stå klar til vinterferien i de kommende uger. Det skriver Nordjyske.dk.

Ifølge avisen følger derefter den nye cafe, bedre toiletforhold og til endeligt de nye udstillingsfaciliteter i hestestalden og konferencerum på overetagen. Caféen ventes færdig engang i foråret og velkomstcentret i juni.

Byggeriet på Børglum Kloster, som løber og i 11 mio. kr., er blandt de projektet, der tilbage i 2010 blev udpeget som vinder i Realdanias idékonkurrence om Fremtidens Herregård.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094