23948sdkhjf

Femern-kontrakt til italienere

Et italiensk-skandinavisk konsortium har fået til opgave at vurdere og verificere jernbaneprojektet mellem Rødby og Puttgarden.
Femern A/S har netop indgået kontrakt med konsortiet "RINA Services S.p.A. & SINTEF", som frem til åbningen af den faste forbindelse skal vurdere og verificere jernbaneprojektet mellem Rødby og Puttgarden.

Opgaven for RINA Services S.p.A. & SINTEF er at sikre, at de danske og de tyske myndigheder kan give tilladelse til togdrift på jernbaneforbindelsen. Konsortiet skal undersøge og vurdere projekteringen og planlægningen af tunnellens jernbanesystem og vurdere hele Femern A/S’ jernbanesikkerhed og risikostyring. Konsortiet er en uvildig instans, der skal sikre, at sikkerhedsgodkendelsen af jernbaneprojektet forløber som den skal.

Blandt verdens ældste certificeringsorganer
- Vi glæder os til samarbejdet med RINA Services S.p.A. & SINTEF, som kommer til at følge vores arbejde på nært hold frem til åbningen. Og jeg er sikker på, at de hurtigt vil bidrage til stor gavn for projektet, siger direktør for jernbaneafdelingen i Femern A/S, Johnny Restrup-Sørensen.

RINA er et italiensk firma med hovedkvarter i Genova. Firmaet er et af verdens ældste certificeringsorganer med aktiviteter tilbage til 1861 og har på verdensplan ca. 2100 ansatte. Firmaet havde i 2011 en omsætning på 1,9 mia. kr.

SINTEF er Skandinaviens største uafhængige forskningsvirksomhed. SINTEF har hovedkvarter i Trondheim og har på verdensplan ca. 2100 ansatte. I 2011 havde SINTEF en omsætning på 2, 8 milliarder kr.

Trafikstyrelsen har godkendt RINA Services S.p.A. & SINTEF til at udføre opgaven på Femern-projeket. Konsoritet vandt opgaven i konkurrence med fire andre prækvalificerede tilbudsgivere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095