23948sdkhjf

Bæredygtig genanvendelse af handelsskole

Dansk Bygningsarv har udarbejdet et analysoplæg med tre mulige bæredygtige genanvendelsesmuligheder Lemvig Handelsskoles bygninger.
Lemvig Kommune har i januar 2013 fået tilsagn fra Realdania om midler til i samarbejde med Dansk Bygningsarv at få udarbejdet en analyse af mulighederne for genanvendelse af Handelsskolens arealer samt tilpasning i bymæssig sammenhæng.

Dansk Bygningsarv har udarbejdet et oplæg til analyse af genanvendelsesmulighederne for Handelsskolens bygninger og har sammen med Lemvig Kommune afholdt første møde vedr. opstart af analysen.

Analysen vil pege på tre bæredygtige genanvendelsesforslag, som skal danne beslutningsgrundlag for en politisk vedtaget udvælgelse af ét genanvendelsesprojekt. Det valgte projekt gennemarbejdes og slutproduktet af analysen vil være et kvalificeret overordnet projekt til genanvendelse af Handelsskolens arealer og bygninger.

Skal indpasses i den bymæssige sammenhæng
Baggrunden for projektet er en fusion mellem Lemvig Gymnasium og Lemvig Handelsskole, som betyder at Lemvig Kommune pr. 1. august 2013 overtager arealet og bygningskomplekset, som tidligere udgjorde Lemvig Handelsskole. Den gamle Handelsskole består af en række forskellige bygninger med et samlet erhvervsareal på 3.907m². Den ældste bygning fra 1936, beliggende i gårdrummet er bevaringsværdig.

De kommende funktionstømte bygninger og gårdrum har en fordelagtig beliggenhed centralt i Lemvig by og i aksen mellem de to rekreative og centrale steder for byen, Lemvig Havn og Lemvig Sø, hvor der i øjeblikket arbejdes med to andre byudviklingsprojekter. Lemvig Kommune har umiddelbart peget på mulighed for at flytte en række kommunale funktioner til bygningskomplekset, men der kan også være mulighed for at give området en anden privat eller offentlig funktion eller en blanding af disse.

Samarbejdet med Dansk Bygningsarv er startet op, da det betragtes som helt essentielt, at den kommende nye anvendelse er bæredygtig og indpasset i bymæssig sammenhæng.

Opstart af selve analysen, som bl.a. bygger på workshops og interviews af og med relevante kommunale og private deltagere, afventer nu endelig politisk beslutning om, hvilke relevante kommunale funktioner og deltagere der peges på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078