23948sdkhjf

Hundredvis af elektrikerjobs i ESCO

De nogen og tyve ESCO-projekter, som er i gang i Danmark, skaber op mod 430 elektrikerjobs. Det viser en grov beregning.
ESCO-projekter, som har vundet indpas de seneste år, har et stort potentiale i forhold til at skabe håndværkerjobs – herunder arbejde til landets elektrikere.

Det var blandt budskaberne ved den internationale konference ESCO Europe 2013, fremgår det af Dansk El-Forbunds hjemmeside def.dk.

Pt. er der ESCO-projekter i gang i ca. 20 kommuner, to universiteter, et hospital og et ministerium. Og ifølge beregninger fra Dansk Byggeri vil der blive skabt 1,44 mandeår for hver million, der investeres i ESCO-projekter.

20-30 procent af investeringerne går til el
Blandt ESCO-konferencens oplægsholdere var salgsdirektør i Schneider Electric i Danmark, Morten Dahl, som kom omkring Schneider Electrics arbejde med ESCO-projekter.

Schneider Electric er rådgivere på syv af ESCO-projekterne i Danmark, hvor der er investeringer på ca. 301 mio. kr. Blandt projekterne er et samarbejde med Middelfart kommune, hvor mellem 20 og 30 procent af investeringen ifølge salgsdirektøren går til el.

På baggrund af det tal viser en grov beregning, at der er op mod 433 håndværkerjobs i Schneider Electrics projekter.

Overføres beregningen om investeringerne i el på de samlede antal ESCO-projekter rundt om i landet, giver det 1.486 mandeår, hvoraf der er et sted mellem 297 og 446 årsværk til elektrikere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078