23948sdkhjf

Rigmand vil bygge hotel på Fanø

Ejeren af det nedlagte Fanø Mejeri påbegynder nu nedrivningen af de tomme bygninger. I stedet er planen at opføre et kvalitetshotel med 120 værelser.
Fanø Kommune har for nylig givet tilladelse til, at Fanø Mejeri, Hovedgaden 98 i Nordby, må rives ned. På grunden skal der i stedet opføres et tre-etagers hotel med ca. 120 værelser, restauranter, kaffebar, fitnessafdeling og hvad der ellers hører til et moderne hotel.

Bygherren – den kristne libaneser, rigmand og ejendomsinvestor, Jacques Kallassi – har allerede fået lavet det første udkast til en mulig udformning af hotellet. I udkastet er hotellet u-formet for at sikre havudsigt fra alle værelser. Servicebygningen placeres midt for ved Hovedgaden.

Planlægningen er dog langt fra på plads endnu, og hos kommunen vurderer man, at hotellet tidligst kan stå klar i foråret 2014. Jacques Kallassi udtaler, at han i øjeblikket forhandler med internationale hotelkæder om driften af hotellet, men at han foretrækker at få en samarbejdspartner med en lokal forankring.

Vil styrke turismen
- Der er ingen tvivl om, at hotellet vil blive et stort plus for Fanø. Det vil understøtte butiks- og restaurationslivet i Nordby rigtig fint, konstaterer borgmester på Fanø, Erik Nørreby.

På trods af, at Fanø primært ernærer sig ved turisme, er der i dag ikke et eneste hotel på øen. Der er sommerhuse, og derudover kan turisterne vælge at indlogere sig på kroer eller i ferielejligheder, hvor de i sidstnævnte selv skal stå for madlavning og slutrengøring.

- Hotelgæster har en anden adfærd og lægger typisk flere penge i lokalområdet, blandt andet fordi de går ud og spiser. På den måde vil den nye overnatningsmulighed kunne styrke øens turisme betydeligt, forklarer Erik Nørreby.

Alt optaget under messer og konferencer
Men det er ikke kun turisterne, der kan se frem til bedre forhold. Hotellerne i Esbjerg og omegn er i perioder med spidsbelastning så pressede, at de må melde alt optaget til stor gene for de erhvervsfolk, der kommer udefra.

- I forbindelse med en nyligt afholdt offshorekonference i Esbjerg måtte gæsterne køre helt til Odense for at opstøve et ledigt hotelværelse. Den slags situationer vil et nyt hotel på Fanø kunne afhjælpe, vurderer borgmesteren.

Byrådet har på januarmødet besluttet at sende den kommuneplan i høring, der skal muliggøre realiseringen af hotellet. Den nuværende bygning er 9,5 meter højt, og det nye hotel er påtænkt en højde på 12,5 meter.

- Det er stort set samme højde som den gamle arrest, der ligger over for mejeriet, og mange andre markante huse på Fanø, oplyser udviklingschef ved Fanø Kommune, Søren Lück Madsen, der også kan fortælle, at kommunen vil arbejde på at få lavet en udkørsel fra hotellet til Postvejen for at tilpasse til- og frakørselsmulighederne efter den øgede trafik, hotellet må forvente at generere.

Jacques Kallassi har i øvrigt oplyst over for Fanø Kommune, at bygningen er tænkt opført i spring for at undgå skyggevirkning for naboerne.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142