23948sdkhjf

Planer om erstatning for nedbrændte haller

Odsherred Kommune har nu fået udarbejdet en tids- og procesplan for en erstatning for de nedbrændte haller i Vig.
Efter hallerne i Vig brændte ned ved en storbrand den 7. august 2012 , har Kultur- og Folkeoplysningsudvalget i Odsherred Kommune arbejdet på at få afklaret muligheder, behov og ønsker til en ny hal og renovering af svømmehallen.

Der er nedsat en inspirationsgruppe, som har haft flere møder og nu har udarbejdet visioner for en ny hal. Overordnet set betones af Inspirationsgruppen, at man ønsker et fleksibelt halbyggeri, hvor der signaleres åbenhed og fællesskab, og hvor forskellige målgrupper kan rummes.

Der ønskes rum til sociale aktiviteter, cafémiljø, fælles foyer, mødefaciliteter og foreningszone. Der ønskes et bæredygtigt og energineutralt byggeri. Man ønsker, at svømmehallen renoveres og integreres i halbyggeri med moderne handicapfaciliteter.

Udvalgsformand og fagcenterchef har endvidere sammen med ledende halinspektør medio 2012 afholdt møde med DIF, der har udtrykt ønske om at følge processen.

Lethal på vej
En lethal er under opførelse på plænen ved rundkørslen. Hallen bliver 36 gange 17,5 meter stor med syv meter til loftet og koster to mio. kr. i årlig leje, idet hallen nedtages igen, når den nye hal er opført. Hallens brugere har allerede fået besked om ibrugtagning fra februar 2013.

I december 2012 er der indhentet et umiddelbart overslag fra ekstern rådgivende ingeniør ang. renovering af svømmehal. Dette overslag skal konkretiseres i sammenhæng med forsikringssagen, og det er ikke muligt, på det foreliggende grundlag, at vurdere den reelle økonomi i renovering af svømmehallen. Dette tages op af byggeudvalg ved opstart af det samlede byggeri.

Det kommende byggeudvalg må således drøfte fordelingen af midler/udgifter i det samlede byggeri og renovering.

Efter byrådsbehandling 29. januar 2013 udarbejdes der et oplæg til byggeudvalg samt en tids- og procesplan for det samlede halbyggeri. Dette udarbejdes i samarbejde mellem Fagcenter for Ejendom og Byggeri og Fagcenter for Kultur og Fritid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094