23948sdkhjf

Idealcombi klar med ny vindues-satsning

Idealcombi har videreudviklet sin nyeste produktserie og løfter nu sløret for en kip-dreje funktion, der skal gøre det lettere at kombinere ind- og udadgående vinduer.
Det er godt 1½ år siden, at Idealcombi præsenterede sit bud på et lavenergivindue; træ-alu-serien Futura+.

Serien har fået en fin modtagelse og udgør i dag 20-25 procent af fabrikkens samlede produktion. Forventningerne er dog, at Futura+ i fremtiden kommer til at fylde endnu mere; dels som følge af skærpede energikrav, men ikke mindst også på grund en nyudvikling af serien – en kip-dreje funktion – der giver arkitekter og slutbrugere nye muligheder:

- Hidtil har de projekterende stået i et arkitektonisk dilemma, når udadgående og indadgående vinduer skulle kombineres. De indadgående vinduer har altid virket meget tunge og bombastiske i sammenligning med de moderne, slanke udadgående serier. Derfor er ind- og udadgående elementkombinationer tit blevet fravalgt af hensyn til arkitekturen og af energimæssige hensyn. Det har vi løst med vores nye kip-dreje funktion, forklarer Claus Winther, direktør for Salg og Marketing i Idealcombi.

Kortene tæt til kroppen
Idealcombi har ventet med spænding på at kunne lancere nyheden, for ifølge Claus Winther findes der endnu ikke et tilsvarende produkt på markedet.

- Kombinationen af smalle karmprofiler og store glasflader er ikke tidligere set på indadgående vinduer, og vi er i fuld gang med at gøre markedet opmærksom på vores sidste bud på innovativ tænkning indenfor vinduer og døre, siger Claus Winther.

- Man har selvfølgelig altid små sommerfugle i maven op til den officielle lanceringsdag – for vi vil jo altid gerne være de første med det nyeste. Indtil videre er det vigtigt for os, at de kunder og projekterende, der måtte have interesse i en præsentation af vores nye vindue, henvender sig til salgsafdelingerne for yderligere informationer om mulighederne, leveringstiderne og alle de oplysninger, der følger med et helt nyt produkt, siger Claus Winther.

Fundamentet er dansk produktion
Krisen har været hård for vinduesfabrikkerne, men hos Idealcombi er det de senere år lykkedes at trodse den generelle udvikling i branchen. Det seneste underskud daterer sig til 2008/09, og de sidste tre regnskabsår har tilsammen givet virksomheden et plus på 32 mio. kr. efter skat.

Baggrunden er en målrettet satsning på at fastholde en konkurrencedygtig vinduesproduktion i Danmark, og ledelsen har de senere år investeret store ressourcer i optimering af processer og udstyr. I august måned sidste år overtog Idealcombi en 12.500 m² stor naboejendom fra det konkursramte Hurup Møbelfabrik og råder nu over mere end 100.000 m² produktionsareal.

Sideløbende med investeringerne i produktion og produktudvikling har Idealcombi også oprustet på salgssiden; først med åbningen af Idealhuset i Aarhus for et år siden, og senest med nyt kontor og showroom i Oslo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141