23948sdkhjf

Danmarks bedste VVS-energilærlinge er kåret

Der blev lørdag eftermiddag overrakt præmier til landets bedste lærlinge ved DM i Skills, som blev afviklet i NRGI Park og Arena i Aarhus.
På vvs-området overrakte Torben Albert Olsen, direktør for Haugaard & Omegnens VVS A/S og bestyrelsesmedlem i Tekniq, fra lørdag eftermiddag præmierne til landets bedste vvs-energilærlinge.

Vvs-energilærling Mike Dethlefsen, lærling hos Vejen VVS-Service ApS i Vejen, tog sejren i vvs-kategorien i hård konkurrence mod tre andre dygtige vvs-energilærlinge.

Konkurrencen bestod i år i at lave en energirigtig løsning, hvor varmepumpen var i centrum. Varmepumpen skulle levere varmt vand til en beholder og videre til en gulvvarmeinstallation. Formålet var at vise hele villaens relation til varmepumpen i mindre målestok. Det svære ved at gøre dette er, at det er en teknisk opgave, hvor der skal laves et rørsystem forbundet nøjagtigt med komponenter, så det kan fungere optimalt, forklarer konsulent i installatørernes organisation Tekniq, Bent-Ole Bohn.

De fire deltagere i VVS-energi-konkurrencen er:
• Mike Dethlefsen, lærling hos Vejen VVS-Service ApS i Vejen, skoleforløb på Hansenberg.
• Max Jacob Hansen, lærling hos Blikkenslager Jens Volf i Rødovre, skoleforløb på TEC.
• Jakob Mikael Nørager, lærling hos Wicotec Kirkebjerg A/S i Osted, skoleforløb på Roskilde Tekniske Skole.
• Nicolai Rehberg Viinberg, lærling hos Skagen VVS A/S i Skagen, skoleforløb på Construction College Aalborg.

Faglig stolthed og glæde
DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 – som det første samlede Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. Til arrangementet stiller flere hundrede lærlinge op – både i konkurrencediscipliner og rene demonstrationsdiscipliner fordelt på 37 faggrupper.

- Branchen og de virksomheder, der sender deres lærlinge til først skole- og regionale mesterskaber og til sidst DM, er faglig stolte, og samtidig er det en stor glæde og motivation at have givet de unge lærlinge en god uddannelse, som måler sig med de bedste i landet, siger konsulent Bent Ole Bohn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125