23948sdkhjf

Succes med digitale byggetilladelser

Fra 7 procent i starten af 2012 til hele 74 procent i slutningen af året. Så meget er antallet af digitale byggetilladelser i Assens Kommune sprunget i vejret.
Kommunens byggesagsafdeling har i 2012 kørt en kampagne over for rådgivere, håndværkere, borgere og kollegaer og det er den, der har båret frugt.

- I starten af 2012 modtog vi kun ca. 7 procent af byggeansøgningerne digitalt. Resten kom på papir. Derfor besluttede vi i foråret 2012 at sætte ekstra fokus på at digitalisere vores interne arbejdsgange og samtidig motivere borgere og rådgivere til at bruge vores digitale selvbetjeningsløsning, fortæller chef for Byg, Beredskab og Ejendom Lars Evald Jensen.

Målrettet indsats betaler sig
Helt konkret ringede medarbejderne i afdelingen til alle de rådgivere og håndværkere, som det sidste år har sendt en byggeansøgning til Assens kommune, for at motivere dem til at ansøge digitalt. Samtidig har byggesagsbehandlerne meget konsekvent anbefalet selvbetjeningsløsningen hver gang de har talt med en borger. Ud fra borgernes tilbagemeldinger og egne erfaringer med selvbetjeningsløsningen, blev der lavet nogle få forbedringer for at gøre løsningen mere brugervenlig.

- Det tog lidt tid at få rådgiverne og borgerne til at bruge vores udmærkede løsning, selvom langt de fleste var meget positive når vi talte med dem. Men måned for måned kunne vi se, at flere og flere brugte løsningen og det gav selvfølgelig blod på tanden til at fortsætte arbejdet, understreger Lars Evald.

Mere digitalisering på byggeområdet
Team Byggesag hviler dog ikke på laurbærrene. Målet for 2013, er at 80 procent af ansøgningerne skal være digitale. Næste projekt er derfor at kontakte kommunens tømmerhandlere, da de ofte hjælper borgerne med mindre projekter og byggeansøgningerne. Der bliver også holdt åbne møder på rådhuset, hvor borgere, der skal bygge, kan få hjælp til ansøgningsprocessen.

Lidt længere ude i fremtiden, er det selvbetjeningsløsningen ”Byg og Miljø” der bliver fokus på. Byg og Miljø er en digital indgang til borgere og erhverv, hvor de kan se hvad der gælder for deres ejendom, søge om tilladelse, samt følge sagen, mens den behandles. Assens Kommune har, sammen med godt 45 andre kommuner, tilmeldt sig Byg og Miljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125