23948sdkhjf

Enighed om udvikling i el-faget

Elektriker-lærlingenes deltagelse ved årets DM i Skillser demonstrationen af et fag, hvor der er bred enighed om, at uddannelse og udvikling går hånd i hånd.
DM i Skills 2013 – Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser afvikles i disse dag i Aarhus NRG Arena og Stadion. Elektrikerfaget er naturligvis repræsenteret, og fem elektriker-lærling har frem til lørdag til at udføre den opgave, der skal sikre en af dem titlen af danmarksmester.

Opgaven er i år en intelligent installation, en udfordring som samtidig giver deltagerne mulighed for at viser en bred kam af de krav, der stilles til elektrikerlærlinge. Dermed får besøgende indblik i hvor store kravene er til faget, og at der sker meget fra el-arbejdet begynder og til den færdige installation er på plads på vægen, forklarer Michael V. Sørensen fra Elektrikeruddannelserne.

Udvikling eller afvikling
Med hans ord står elektrikerfaget groft sagt overfor at skule udvikle eller afvikle. Derfor er det nødvendigt at forhold sig til de stadig stigende krav, man møder indenfor branchen. Heldigvis er der bred enighed om, at man løbende må uddanne sig for altid at kunne mere og leve op til de konstant stigende krav.

Konkurrencen ved DM i Skills viser naturligvis kun et udsnit af de mange retninger indenfor faget. Og med elementer af energieffektivitet er man godt hjulpet, for energi, det er noget der fanger de unge og noget, som de kan forstå, understreger Michael V. Sørensen.

Med kravene i Bygningsreglementet er der også udsigt til et stort og stigende fokus på f.eks. krav til styring af energiforbruget i bygninger. For at opnå de gode energirammer for boliger, som alle efterspørger, kræves intelligente installationer, og dermed en stor viden og ekspertise for at gøre arbejdet ordentligt. Denne udvikling understreger den afgørende betydning, som den rette uddannelse og efteruddannelses har hos elektrikerne.

Den værdiskabende efteruddannelse
I forhold til virksomhederne er der også fokus på hele tiden at efteruddanne indenfor faget, så man står klar til at løse branchens skiftende udfordringer.

- Arbejdsgiverne ved det er nødvendigt. Men de er opmærksomme på, at det skal være værdiskabende for virksomheden, forklarer Michael V. Sørensen.

Den samme fokus på det værdiskabende oplever han gør sig gældende for de ansatte, der også er klar over behovet for at opkvalificere sig. Med andre ord er der et godt samarbejde arbejdsgivere og –tagere imellem omkring uddannelse og opkvalificering. Med Michael V. Sørensens ord:

- De vil el.

De konkurrerende elektriker-elever er:
- Anders Bybjerg Jensen, Frensens EL A/S, Glostrup, Erhvervsskolen Nordsjælland
- Mathias Kaaber Christophersen, HE-Elektric Aps, Højby, EUC Nordvestsjælland
- René Svarrer Christensen, Strandby Elteknik A/S, EUC Nord
- Morten Matthiesen Bork, Kirchheiner El-Teknik Aps, Tønder, Tradium
- Thomas Hansen, Installatør Svend Petersen Aps, Sommersted, EUC Syd

Besøg dem på el-standen på ”Stadion” – stand nr. T8007.

DM i Skills 2013 løber frem til lørdag den 26. januar, hvor Danmarksmestrene 2013 kåres og får overrakt præmier af prins Joachim. Der dystes på i alt 17.000 m2 heraf 5.000 m2 halareal og 12.000 m2 fordelt i 22 telte på p-areal, stadion og foran Arenaen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095