23948sdkhjf

Konkurrence om Rønne Svømmehal er afgjort

Årstidernes Arkitekter, Smak Architects og Grontmij står bag et projekt, der forandrer Rønne Svømmehal til et tilgængeligt og bæredygtigt hus med nye spændende funktioner.
Ud fra visionen om at forny og modernisere Rønne Svømmehal har Bornholms Regionskommune, Lokale og Anlægsfonden og den selvejende institution Rønne Svømmehal søsat projektet "Nyt liv i Rønne Svømmehal".

Første skridt i processen har været en arkitektkonkurrence, hvor fem teams var inviteret til at komme med kreative bud på, hvordan der kan skabes nyt liv i svømmehallen.

Det er initiativtagernes ønske at idræt, wellness, fitness, leg, undervisning, motion, konkurrence, nydelse og afslapning skal kunne fungere sammen, så svømmehallen kan blive et bredt tilbud til børn, unge, ældre, familier og med et særligt fokus på tilgængelighed for handicappede. Og det mål har alle fem arkitektforslag leveret flotte og kreative bud på.

Dommerkomitéen var dog ikke i tvivl om, at forslaget fra Årstidernes Arkitekter var det forslag, som havde de bedste forudsætninger for at leve op til målet om at skabe "Nyt liv i Rønne Svømmehal". Det vindende team præsenterer et forslag, der i høj grad fylder rummet ud med nye aktivitetsmuligheder og gør det muligt at bruge svømmehallen til mange forskellige aktiviteter samtidigt.

Grønt landskab krydser blåt ’vandskab’
Designmæssigt er arkitektforslaget bygget over to akser – et grønt landskab, der krydser et blåt ’vandskab’. Krydset får med karakteristiske broer hen over motionsbassinet bundet aktiviteterne på land og i vand sammen på en måde, der skaber rumlige oplevelser og udfordrer den eksisterende oplevelse af svømmehallen. Der er med andre ord skabt et rum med stor variation i oplevelserne.

Forslaget forholder sig ligeledes til at skabe lige adgang til handicappede, men dommerkomitéen finder dog at det er et emne, som skal bearbejdes yderligere i detailprojekteringen.

- Vinderprojektet fornyer på fineste vis måden at bygge og tænke svømmehal på. Jeg er sikker på, at det vil appellere til nye brugergrupper, og selv om projektet er dybt påvirket af den bornholmske natur, er jeg sikker på, at den ombyggede Rønne Svømmehal vil kunne inspirere andre svømmehaller rundt om i Danmark, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Nyt liv i gamle svømmehaller
Projekt "Nyt liv i Rønne Svømmehal" har en samlet anlægsramme på 30 mio. kroner, hvoraf de 10 millioner er et tilskud fra Lokale og Anlægsfonden og restbeløbet finansieres af Bornholms Regionskommune – eventuelt i samarbejde med andre fonde.

Lokale og Anlægsfonden introducerede i 2009 indsatsområdet "Nyt liv i gamle svømmehaller", fordi tilstanden i mange danske svømmehaller er så dårlig, at mange svømmehaller er lukningstruede. Igennem den særlige indsats for svømmehallerne definerede Lokale og Anlægsfonden en række områder, som det er vigtigt at tage fat på, hvis ældre svømmehaller skal have nyt liv. Det handler bl.a. om at komme med nye idéer til udformning af svømmebassinerne og nye aktivitetsmuligheder i svømmehallerne, der kan understøtte flere og nye brugergrupper.

Målet med projektet er at skabe et eksempelprojekt, der synliggør mulighederne i at omdanne en gammel svømmehal med traditionel bassinopbygning til en moderne og mere kreativt indrettet svømmehal med plads til flere slags vandaktiviteter.

Den første svømmehal, der er blevet moderniseret i forbindelse med Lokale og Anlægsfondens indsats for "Nyt liv i gamle svømmehaller", er i oktober 2012 åbnet med stor succes i Ringkøbing, hvor der kom 4.000 besøgende i løbet af den første åbningsuge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079