23948sdkhjf

Kontorejendomme bliver klimadukse

Videncenter for energibesparelser i bygninger har udgivet ny eksempler på energirenovering af kontorejendomme. En ejendom hoppede seks energimærker fra F til A1.
De tre nye eksempler på energirenovering i kontorbygninger viser, hvordan tre kontorejendomme fra sidste århundrede er forskønnet og forvandlet fra energifråsere til energidukse. De tre eksempler giver svar på en stor del af de udfordringer, som håndværkere og rådgivere møder i forbindelse med renoveringsopgaver på tilsvarende etageejendomme.

Centerleder Vagn Holk fra Videncentret forklarer:

- Der er et enormt energibesparelsespotentiale i etageejendomme og større kontorbyggerier. Det påviste Videncentrets potentialerapport allerede i 2010. Og de tre renoveringseksempler er gode eksempler på, hvor langt man kan komme med forskellige tidstypiske etagebyggerier. Målet er, at de gode renoveringseksempler kan få flere bygningsejere til at se potentialet.

To kontorejendomme og et bevaringsværdigt rådhus
De tre renoveringseksempler er vidt forskellige, selvom de alle er bygget i nogenlunde samme periode. Især renoveringen af det bevaringsværdige Gladsaxe Rådhus på 4.400 m2 skiller sig ud, fordi der her har været særlige hensyn at tage. Alligevel er det lykkes at realisere en forventet årlig besparelse på varme og el på henholdsvis 60 og 40 procent pr. person, der arbejder i bygningen.

De to andre bygninger, en 7.000 m2 kontorejendom fra 1938 på Vester Voldgade i København og en betonsandwichkonstruktion på 10.260 m2 fra 1919-1959 på Ellebjergvej i København, er nærmest forvandlet til klimadukse.

- Den ene kontorejendom er gået fra energimærke E til A1, mens den anden har taget et spring på seks energimærker fra F til A1. Det medfører ikke alene massive besparelser på driften, men giver også bygningerne en højere værdi og mulighed for at øge lejeindtægterne, forklarer centerleder Vagn Holk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078