23948sdkhjf

Bilka-byggeri rykker nærmere i Randers

Mandag aften vedtog Randers Byråd et tillæg til planstrategi 2017, som gør det muligt at fortsætte med planlægningen af to store udvalgsvarebutikker i Randers Midtby og to i Paderup.
Beslutningen om at vedtage "Tillæg til strategi 2017” blev truffet på et ekstraordinært byrådsmøde mandag aften. Tillægget fastslår, at Randers Kommune senere efter en konkret vurdering vil udpege to placeringer til større udvalgsvarebutikker over 2.000 m² i Randers Midtby. Ligeledes skal der etableres to større udvalgsvarebutikker i centerområdet Paderup, syd for Randers.

- Med beslutningen styrker vi detailhandlen i Randers, der er i skarp konkurrence med udviklingen i byer som Aarhus og Aalborg. Det er vigtigt, at Randers fortsat kan være en attraktiv handelsby, og det vil vi kun være, hvis udvalget af butikker matcher udvalget i de store universitetsbyer, udtaler borgmester Henning Jensen Nyhuus.

Beslutningen betyder, at der nu kan arbejdes videre med planerne om at etablere et overdækket center i midtbyen. Ifølge planstrategien skal de nye butikker i midtbyen placeres, så de bedst muligt kan understøtte butiksmiljøet omkring gågaderne. Forvaltningen vil derfor i løbet af 2013 arbejde videre med det planmæssige grundlag.

Mere konkrete planer for centerområdet Paderup
I Paderup er plangrundlaget allerede blevet mere konkrent end planstrategien, der ligger de helt overordnede rammer. Byrådet skal næste mandag tage stilling et forslag til kommuneplantillæg og et forslag om ny lokalplan for Neptunvej, der er en del af centerområdet i Paderup. Lokalplanforslaget giver blandt andet mulighed for en stor udvalgsvarebutik på op til 8.500 m².

- Butikker i denne størrelse forudsætter et vejnet og en infrastruktur, som ikke er muligt i midtbyen. Derfor hører den type butikker til i Paderup. Byer som Aarhus, Aalborg og København har allerede butikker i den størrelse og vil i de kommende år få muligheden for at etablere flere. Skal Randers være en attraktiv by også i fremtiden, bliver vi derfor nødsaget til at muliggør plangrundlaget for den type af butikker, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus.

Byrådet tager stilling til de mere konkrete planer for detailhandlen i Paderup på sit møde den 21. januar.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094