23948sdkhjf

Kritik: Ny Ventilationsstandard skader produktiviteten

Den nye udgave af Bygningsreglementets standard for ventilation i bygninger og varme- og køleanlæg, som netop er trådt i kraft, kaldes dårligere end den gamle.
En revision af de to standarder ‘Ventilation i bygninger’ kaldet DS447 og ‘Varme- og køleanlæg i bygninger’ kaldet DS469, som der henvises til i Bygningsreglementet, er nu trådt i kraft.

Det skriver Ing.dk.

Men de nye standarder mødes af skarp kritik fra leder af Center for Indeklima og Energi og professor ved DTU, Bjarne Olesen.

Byggematerialer skal med
Kritikken går på, at de nye standarder kun ser på CO2-niveauet i lokalerne. Ved at se bort fra indretning og bygningernes materialer kan produktiviteten på kontorerne ganske enkelt blive påvirket negativt:

- Dårligere luft vil ikke få folk til at falde døde om, men dårlig luft gør folk sløve sidst på dagen, og det koster på produktiviteten. Det er især lugtindtrykket, der påvirker komforten og arbejdsindsatsen, viser vores undersøgelser, siger Bjarne Olesen til Ing.dk.

I stedet burde man ifølge Bjarne Olesen have indarbejdet den europæiske standard, som ser på netop indretning og materialerne anvendt i bygningerne, og sætter ventilationskrav derefter. Dermed skulle det bedre kunne betale sig for bygherrerne at anvende byggematerialer, der forurener mindre, og dermed kræver mindre udluftning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157