23948sdkhjf

Lærlingemangel bekymrer smedemester

Hampen Smede & Maksinforretning har trods opsøgende arbejde ikke kunnet finde et ungt menneske, der vil i lære som VVS energitekniker.
Smedemester Kristian Palmelund fra Hampen Smede & Maksinforretning, som får 40-50 procent af sin omsætning fra VVS-området, må sande, at interessen for at komme i lære som VVS energitekniker er til at overse.

- Op igennem 00’erne og 10’erne er det blevet stadigt sværere at finde unge, der brænder for at komme i lære, siger Kristian Palmelund til Vejle Amts Folkeblad.

Forklaringen finder smedemesteren i, at interessen i faget er dalende, mens interessen i de akademiske uddannelser er stigende.

Opsøgende arbejde uden resultat
Med udsigt til, at hans nuværende lærling bliver udlært den 8. maj, har Kristian Palmelund været på jagt efter en ny, der kan komme i lære som VVS energitekniker. Men kontakt til teknisk skole i Herning og en indrykning i den lokale avis har ikke givet noget resultat.

Nu overvejer smedemesteren så, at beholde sin lærling, hvis der er arbejde nok i forretningen. Men en ny lærling, der kan blive den næste i række af de 15-20, som han har uddannet i sine 29 år som smedemester, vil Kristian Palmelund stadig søge efter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094