23948sdkhjf

Krise og Ikea-effekt presser køkkenbranchen

Overkapaciteten er stor, og derfor er det blot et spørgsmål om tid, før vi ser en udrensning blandt landets køkkenproducenter. Det mener flere direktører i branchen.
Med krisen er der blevet længere mellem danskernes investeringer i nyt køkken, og når Ikea samtidig bliver ved med at tage markedsandele, skaber det selvsagt problemer for andre i branchen.

Dagbladet Børsen har talt med flere af aktørerne i den danske køkkenbranche, og de forudser, at en udrensning venter forude.

- Der er sket en brutal ændring i branchens dynamik i de senere år. I eksempelvis Danmark er markedet faldet med i hvert fald 30 pct. siden 2007. Vi er i en helt anden virkelighed i dag og tager kapacitet ud. Vi er blevet mere end 1000 færre medarbejdere i Europa og er ikke færdige med at lukke fabrikker endnu, siger Nobia-koncernens topchef, Morten Falkenberg.

Hos Kvik Køkkener påpeger Jens-Peter Poulsen, at danskerne indtil for få år siden skiftede køkken hvert syvende år. I dag er man måske oppe på 12-13 år.

- Det presser leverandørerne. De seneste år har der været langt færre fødder i butikkerne end tidligere. Men der er stort set ikke blevet færre leverandører eller færre butikker. Så der er overkapacitet, og når der er for lidt i truget, så bider man efter hinanden, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078