23948sdkhjf

Ny afmatning i byggeriet

Bygge- og anlægsbranchens beskæftigelsesforventninger og ordrebeholdning trak sidst i 2012 den sammensatte konjunktirindikator for byggeriet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Den sammensatte konjunkturindikator for bygge og anlæg er faldet fra minus 13 i november 2012 til minus 16 i december 2012, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Det viser det nyeste konjunkturbarometer for bygge og anlæg fra Danmarks Statistik.

Efter en begyndende vækst i andet halvår 2012 indtraf der således en afmatning i december 2012. Både beskæftigelsesforventningerne og vurderingen af ordrebeholdningen trækker indikatoren ned.

Vægtet efter antallet af ansatte vurderer et flertal af virksomhederne, at ordrebeholdningen er mindre end normalt med et nettotal på minus 22 i december. Dette er et lille fald i forhold til minus 19 i november. I december 2011 var tallet minus 29.

Forventningerne til beskæftigelsen er faldet til minus 11 i december fra minus 9 i november. I december 2011 var tallet minus 16.

Negative forventninger over alt i brancherne
De ikke sæsonkorrigerede tal viser negative forventninger over alt i brancherne, med undtagelse af svagt positive forventninger til omsætningen hos el-installatørerne.

I bygge- og anlægssektoren er negative forventninger til vintersæsonen normalt. Dog er forventningerne i december 2012 mindre negative end i undersøgelserne for december måned de seneste fem år.

Forventningerne til omsætningen de kommende tre måneder i forhold til de seneste tre måneder var på minus 32 i december. I december 2011 var tallet på minus 40.

Forventningerne til tilbudspriser ved licitation var på minus 28 i december 2012 imod minus 32 i december 2011. Samtlige brancher har negative forventninger, mest udpræget for maler- og glarmestervirksomhed og murere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078