23948sdkhjf

Klar til butik og boliger i Høje Taastrup

Vejen er banet for en ny dagligvarebutik og boliger på Høje Taastrup vej 2-6 med vedtagelse af en ny lokalplan kort før jul.
En analyse fra Institut for Centerplanlægning viser, at Taastrup har potentiale til, at flere indkøb lægges i Taastrup by – i dag lægger Taastrupborgerne kun 50 procent af deres indkøb lokalt. Mere lokal handel forudsætter et bredt og varieret udbud af lokale dagligvarebutikker.

Det skal det nye bycenter ved Taastrup Torv være med til at skabe, da det ventes primært at tiltrække lokale borgere.

- Vi står med et helstøbt projekt, som vil styrke bylivet i den sydlige ende af Taastrup Hovedgade. På den måde får vi åbnet endnu mere for de muligheder, der ligger i Taastrup by, siger borgmester Michael Ziegler.

Mulighed for lægrhus
Det er Danske Projekt Invest, som vil bygge den nye dagligvarebutik. På første sal skal der bygges boliger med mulighed for at etablere et lægehus eller anden form for liberalt erhverv. Boligerne vil få både en terrasse og altan, og der er lagt vægt på et godt lysindfald i opholdsrummet med bl.a. tagvinduer, der giver dagslys ned i boligen.

Det er også Danske Projekt Invest, som indgår aftale med en dagligvarebutik. Det ligger endnu ikke fast, hvilken butik der vil åbne på Høje Taastrup Vej.

Projektet for Høje Taastrup Vej har været i høring blandt borgerne og blev også præsenteret på et borgermøde i oktober.

- Vi har drøftet projektet med borgerne, hvor nogle er for og andre imod. Vi har besluttet at gå videre med det, da det har en god kombination af både butik og boliger, en fin arkitektur og en fornuftig trafikafvikling, siger Laurids Christensen, formand for Plan- og Miljøudvalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109