23948sdkhjf

Historisk ja i Ikast

Et stort beboerflertal har sagt ja til en omfattende helhedsplan for modernisering hos Bomidtvest. Projektet løber op i mere end 300 mio. kr.
Østbyen i Ikast får nyt liv de kommende år, når Islandsgade, Jyllandsgade, Finlandsgade og i Sønderparken renoveres for op mod 320 mio. kr.

Ifølge helhedsplanen, der er skabt i samarbejde med Årstiderne Arkitekter, skal boligerne totalrenoveres og moderniseres, så de lever op til både beboernes krav og ønsker – og bliver top miljøvenlige. Og samtidig bliver hele området forandret og shinet op.

- Det er en ganske gennemgribende renovering, som på den ene side betyder, at beboerne får moderne hjem og lækre omgivelser, men som på den anden side også betyder, at beboerne skal genhuses i længere perioder, og at de får en huslejestigning. Derfor glæder det os, at godt 90 procent af beboerne har mod på og lyst til at kaste sig ud i et visionært projekt sammen med os, siger adm. direktør for Bomidtvest, Per Dyhr Jensen.

Konstruktive beboere
På beboermødet kom der mange gode forslag og idéer på banen, der skal ses nærmere på i den kommende projekteringsfase. Blandt andet skal der ses nærmere på udenomsarealer; herunder legepladser, stier, sansehaver og grønne arealer, samt et multihus.

Inden den historisk store renovering kan gå i gang, skal den dog først godkendes på byrådsmøde i december. Projekteringsfasen går i gang i foråret 2013, mens udbudsfase og licitation foregår hen over sommeren 2013. Først i begyndelsen af 2014 går det fysisk arbejde med renoveringen i gang. Byggeperioden forventer Bomidtvest bliver på fire-seks år.

Bomidtvest har pt. 368 boliger i området. I forbindelse med renoveringen bliver antallet reduceret til cirka 350, fordi nogle af de mindste lejligheder bliver sløjfet og i stedet giver flere kvadratmeter til de øvrige lejligheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094