23948sdkhjf

Sygehus Sønderjylland klar til næste skridt

Region Syddanmark udskriver projektkonkurrence for fase 2 af sygehusbyggeriet. Budgettet for fase 2 er 700 mio. kr.
Sygehuset i Aabenraa er en del af Sygehus Sønderjylland, og skal fremover varetage akutfunktionen for det samlede sygehus, som ét af fire akuthospitaler i regionen.

For at få belyst mulighederne for en optimal om- og udbygning, der tager hensyn til en drift og logistik der understøtter hensigtsmæssige arbejdsgange, har Region Syddanmark besluttet at udskrive en projektkonkurrence for 2. fase af sygehusbyggeriet. 1. fase er iværksat og vil stå færdig i 2014.

Visionen for de fysiske rammer på SHS Aabenraa er et hus, hvor patienten er æresgæst. Ankomsten er forberedt, opholdet foregår i rammer, der indgyder ro og tryghed. Der bliver sørget for en god helhedsoplevelse. Et sygehus der inddrager den helbredende arkitektur og signalerer ”hjem” frem for ”institution”.

Udvides til 71.000 m²
Sygehus Sønderjylland, Aabenraa, er opført i 1992, og der er tilbygget bl.a. centerskadestue i 2005. Fase 1 af udvidelsen gennemføres i perioden 2012 til 2014 og omfatter både til- og ombygninger. Nybygningerne udformes overvejende som tilbygninger til det eksisterende hus i 3-4 etager, i den sydlige og vestlige ende af bygningskomplekset. Disse bygninger danner grundlaget for fase 2, og for en evt. fremtidig videreudvikling af sygehuset.

Sygehuset vil efter fase 2 have et samlet areal på ca. 71 000 m² brutto. I fase 2 er der planlagt om- og nybygning af ca. 16 700 m² netto med en samlet anlægsramme på ca. 700 mio. kr. Byggeriet i fase 2 skal ske på et sygehus, der under hele perioden er i drift, hvilket stiller særlige krav til gennemførelsen af byggeriet for så vidt angår fleksibilitet, samarbejdsevne og hensyntagen.

Projektet omfatter bl.a. opførelsen af behandlings- og sengeafsnit, ombygning til apotek og laboratorium, samt ny intensivafdeling og laboratoriebygning. Herudover skal ombygges til undervisning og læringsafsnit, specialambulatorier, samt anlægsarbejder inklusiv helikopterlandeplads.

Region Syddanmark forventer at prækvalificere 4-6 deltagere til konkurrencen, og fristen for at komme i betragtning er den 17. januar 2013. Arkitektforeningen er konkurrencerådgiver gennem hele forløbet.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093