23948sdkhjf

Rigshospitalet renoveres for over 120 millioner

Tre store bygninger fra 1970’erne skal istandsættes; blandt andet med cirka 4.500 nye vinduer. Opgaven er netop sendt i udbud.
På Rigshospitalet er man i fuld gang med at forberede et omfattende renoveringsprojekt, hvor tre af hospitalets 70’er-bygninger skal istandsættes. Projektet vil strække sig over en periode på syv år, og Region Hovedstaden er nu så langt i forløbet, at arbejdet nu er sendt i udbud – i første omgang for en tre-årig periode med option på yderligere 2+2 år.

De utætte vinduer og dårligt isolerede vinduesbrystninger i de 40 år gamle bygninger giver store indeklimaproblemer og stort varmetab, og tidligere på året godkendte regionsrådet derfor ni rammebevillinger på i alt 126,9 mio. kr. til projektet. Det blev dengang anslået, at en udskiftning vil medføre energibesparelser på 8,8 mio. kWh svarende til 4,1 mio. kr. pr. år. Den samlede vinduesrenovering omfatter udskiftning af ca. 640 vinduer pr. år i løbet af de syv år.

De berørte bygninger anvendes primært som behandlings- og sengebygninger og vinduesrenoveringen skal foregå efter en stram tidsplan hvor enkelte stuer lukkes ned og renoveres, mens selve afdelingen skal opretholde den kliniske drift.

I Udbudsbekendtgørelsen står der blandt andet:

- Renoveringen af vinduer griber direkte ind i Rigshospitalets daglige drift og skal derfor tidsmæssigt styres meget nøje. Plan- og afleveringsmæssigt opdeles renoveringen i års-produktioner, som igen skal opdeles i flere deletaper; fx 2-3. De enkelte etaper skal dække arbejdet på vinduerne tilhørende et enkelt afsnit, således at de enkelte afsnit kan planlægge at tage stuer ud af drift iht. denne plan samt efterfølgende tage de stuer der har fået renoveret vinduer i drift igen. Der er krav om at vinduesrenoveringen ikke ændre det eksisterende udtryk af facaderne, hvorfor samtlige vinduespartier skal fremstå som de eksisterende, dog i en bedre energiklasse.

- Renoveringen af vinduer omfatter demontering af de eksisterende vinduer, asbestsanering af nuværende beklædning på brystninger, afrensning og bortfjernelse af PCB, montering af ny udvendig isolering på brystninger, udbedring af inddækning under vinduerne, isolering af faste partier imellem vindues-partierne samt montering af nye isolerede alu-vinduer med energiruder.

- Udbuddet er udformet således, at der skal tilbydes priser på ”Byggepladsarbejder”, ” Vinduer inkl. opmåling og registrering, brystninger, leverance og montage til fuldt færdigt arbejde samt sanering af asbest og PCB”, ” Variable ydelser” og ”Vejrlige foranstaltninger”.

Fristen for at komme i betragtning er den 15.januar 2013. Opgaven tildeles efter kriteriet ”Laveste pris”.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266