23948sdkhjf

Kommuner planlægger flere kunstgræsbaner

Både sportsklubber, kommuner og anlægsgartnere har taget de nye kunstgræsbaner til sig.
Da Ole Kjærgaard fra OK grøn anlæg hørte om de første kunstgræsbaner, var tankerne umiddelbart, at der var tale om konkurrence til anlægsgartnerne.

For hvem skulle have troet, at kunstgræs skulle gå hen og blive populær hos anlægsgartnerne, idet de har en stor del af deres omsætning fra boldbaner, hvor græsset skal slås hver uge i vækstsæsonen.

Det har dog vist sig at forholde sig ganske anderledes - faktisk stik modsat.

Findes nu i alle kommuner
Anlægsgartnerfirmaet OK grøn anlæg i Borup er ét af de anlægsgartnerfirmaer, der har svært ved at få armene ned, når det gælder kunstgræsbaner.

I dette efterår er de i gang med at anlægge ikke færre end fire baner på Sjælland; i Blovstrød og i Lynge i Allerød Kommune, i Allerslev i Lejre Kommune og på Lersø Parkallé ved Lundehusskolen i Emdrup. De har desuden tilbud ude på nogle stykker mere og store forventninger til forårssæsonen. Kunstgræsbaner er kommet for at blive, og der er snart ikke den kommune i landet, der ikke har flere af slagsen.

Interessant for store fonde
Fordelene ved de altid indbydende kunstgræsbaner er åbenlyse i et land, hvor kulde og vand ellers kan tage meget af glæden ved udendørs sport.

De mange nye kunstgræsbaner og andre baner med kunststofbelægninger understreger en samfundstrend, der går på, at alle skal tilbydes gode muligheder for at dyrke motion. Banerne viser sig også hurtigt at blive et attraktivt tilbud til de unges tidsfordriv.

To ting, som har gjort, at flere af de store velgørende fonde som fx Realdania og A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har øremærket anseelige millionbeløb til støtte for projekter af denne karakter.

Bunden betyder alt
Når man bevæger sig ind på et nyt område, er der selvsagt mange ting, man må sætte sig ind i, fortæller direktør Ole Kjærgaard.

- Vi har prøvet flere typer kunstgræs gennem årene, og har gjort vores erfaringer. Vi ved hvilke opgaver, vi bedst selv løser, og hvor vi skal bruge samarbejdspartnere. F.eks. er de hvide streger på banen ikke malet på, men klippet til og limet ned i underlaget, og det bruger vi specialister til. Men ellers ligger kunstgræsbaner lige til højrebenet for en virksomhed som OK grøn anlæg, der ikke alene lever af at pleje grønne områder, men også har en stor anlægs- og entreprenørafdeling, fortæller Ole Kjærgaard.

Der går et stort arbejde forud for, at det grønne græstæppe kan rulles ud. I de fleste tilfælde, er der rydningsarbejder, før jordarbejderne kan begynde. Siden kommer en omfattende afvandingsopgave med afløb, dræn og brønde. Befæstelsesarbejderne omfatter bl.a. et bundsikringslag, der skal være fuldstændig plant til græstæppet. Til sidst kommer brolæggerarbejdet med kantning og belægninger, og til at fuldende billedet hører naturligvis også banebelysning, hegn og inventar.

Arbejdet kan fra start til slut let tage tre måneder, hvor man også er afhængig af vejret, og anlæggelsen af en kunstgræsbane løber, alt efter kompleksiteten, op i 3 - 6 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094